كريب بالمربي والشيكولاتة
المقادير :
كوب دقيق
كوب ونصف لبن
بيضة
ملعقة كبيرة زيت
فانيليا س الطريقة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
للتقديم :
جناش شيكولاتة
كوب شيكولاتة مبشورة
ربع كوب لبن
نصف كوب قشطة
جوز هند
مربي فراولة
فول سوداني مجروش
الطريقة :
1- اضع في لخلاط الدقيق والنشا والبيكينج بودر والملح والفانيليا والسكر والزيت والبيضة واللبن واخلط جيدا .
2- اقوم بتسخين طاسة ودهنها بالزيت وبالملعقة واعمل دوائر كريب صغيرة حتي تنفذ كل الكمية .
3- اقوم بعمل الجناش اضع علي النار اللبن يسخن اخرجو بره النار واقوم بوضع الشيكولاتة مع التقليب حتي تسيح واضع القشطة وامزجهم جيدا ببعضهم .
4- اترك الجناش يبرد واقوم باخد واحدة من الكريب اضع عليها الجناش واضع عليها واحدة اخري وامررها داخل جوز الهند ومرة اخري في واحدة اخري في السوداني حسب رغبة التزيين واستخدم المربي بنفس الطريقة .
المقادير :
كوب دقيق
كوب ونصف لبن
بيضة
ملعقة كبيرة زيت
فانيليا س الطريقة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة نشا
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
للتقديم :
جناش شيكولاتة
كوب شيكولاتة مبشورة
ربع كوب لبن
نصف كوب قشطة
جوز هند
مربي فراولة
فول سوداني مجروش
الطريقة :
1- اضع في لخلاط الدقيق والنشا والبيكينج بودر والملح والفانيليا والسكر والزيت والبيضة واللبن واخلط جيدا .
2- اقوم بتسخين طاسة ودهنها بالزيت وبالملعقة واعمل دوائر كريب صغيرة حتي تنفذ كل الكمية .
3- اقوم بعمل الجناش اضع علي النار اللبن يسخن اخرجو بره النار واقوم بوضع الشيكولاتة مع التقليب حتي تسيح واضع القشطة وامزجهم جيدا ببعضهم .
4- اترك الجناش يبرد واقوم باخد واحدة من الكريب اضع عليها الجناش واضع عليها واحدة اخري وامررها داخل جوز الهند ومرة اخري في واحدة اخري في السوداني حسب رغبة التزيين واستخدم المربي بنفس الطريقة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق