دجاج في الفرن مع أرز بالخلطة
المقادير :
دجاجة كاملة
2كوب ارز مصري
2كوب ماء
بصل مقطع
كبد وقوانص
طماطم مفرومة
عصر ليمون
بصل مبشور
جنزبيل
ملح
فلفل اسود
كاري
كركم
ثوم مفروم
2ملعقة صلصة
الطريقة :
1- اعمل ارز حلة علي النار اضع الزيت يسخن انزل البصل والقليل من الملح وادبلهم وانزل شرائح القوانص واعطيها سوي مع الفلفل الاسود.
2- وانزلها الكبد واقلبهم براحة وانزل الثوم لغاية ميطلع للثوم رائحة وانزل الكركم والكاري وجنزبيل واظبط الملح والفلفل واقلب براحة .
3- لازم التوابل تتشوح كويس وانزل الماء واتركهم يغلو غلوة بعد كده انزل الارز واظبطلهم الملح ويغلي ويتشرب الماء اتركة علي نار هادئة .
4- الدجاجة افتحها فراشة اجيب بولة اضع الطماطم والصلصة وملح وفلفل وكركم وكاري وجنزبيل والبصلة المبشورة واقلبهم مع بعض .
5- احضر صنية ادهنها زيت واشرب الدجاجة كل عصير الليمون علي الدجاجة كلها وابدء انزل عليها اللطة الي عملناها من فوق ومن الظهر ومن تحت الجلد .
6- الافضل اتركها يوم كامل متغطية في الثلاجة او 3ساعات وادخلها الفرن وبعد سوا الارز والدجاجة واقدمهم مع بعض .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق