طاجن عكاوي
المقادير :
عكاوي بتلو
بصل
ثوم مفروم
فلفل حار
فلفل رومي
طماطم
ثمرة بطاطس
حبهان
مستكة
سمنة
ورق لورا
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار واضع السمنة وفص مستكة وتسيح المستكة والسمنة انزل العكاوي اعطيها صدمة .
2- اقوم باعطاءها نص سوا واضع البصل والطماطم وادبلهم مع ملح بسيط وفلفل اسود واضع حبهان وورق لورا واقلب .
3- اقوم بوضع الفلفل الومي والحار والثوم واقوم بتدبيلهم تدبيلة بسيطة واحضر الطاجن وانزل فيه العكاوي بالخضار بالماء .
4- اغطية بورق سلوفان وادخلة الفرن علي نار هادية لمدة ساعة وونص او اكتر لغاية متتهري العكاوي .
المقادير :
عكاوي بتلو
بصل
ثوم مفروم
فلفل حار
فلفل رومي
طماطم
ثمرة بطاطس
حبهان
مستكة
سمنة
ورق لورا
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار واضع السمنة وفص مستكة وتسيح المستكة والسمنة انزل العكاوي اعطيها صدمة .
2- اقوم باعطاءها نص سوا واضع البصل والطماطم وادبلهم مع ملح بسيط وفلفل اسود واضع حبهان وورق لورا واقلب .
3- اقوم بوضع الفلفل الومي والحار والثوم واقوم بتدبيلهم تدبيلة بسيطة واحضر الطاجن وانزل فيه العكاوي بالخضار بالماء .
4- اغطية بورق سلوفان وادخلة الفرن علي نار هادية لمدة ساعة وونص او اكتر لغاية متتهري العكاوي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق