--> طريقة عمل البسطرمة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / البسطرمة / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل البسطرمة

البسطرمة 

المقادير :
2الا ربع عرق فلتو 
كوب  حلبة  حصي مطحونة 
كوب  بابريكا 
1/2 كوب  كسبرة جافة 
كوب ملح
فلفل اسود
كوب ثوم مفروم
ماءللعجن

الطريقة :
1- اجيب عرق الفلتو خالي من الدهون افتحلو فتحات اجيب الملح ربع كمية الملح واضع الملح في كل الفتحات من فوق ومن تحت .

2- الملح املا بية العلاق كلو واملحو كويس واحضر شاشة واغطيها بيها كويس واضعها علي طبق واضع تقالة عليها .

3- ممكن استخدم اي حاجة تقيلة واسبها لتاني يوم واطلعها واغسلها تحت الماء واعملها فتحة واضع بيها الخيط عشان تتعلق منها .

4- واقوم معلقاها لتاني يوم في اي مكان في هوا ممكن جدا تتعلق في المطبخ  وبعد كده نعمل خلطة اضع الحلبة والثوم والملح الكسبرة والبابريكا .

5- اقوم بتقليبهم واقوم  بعجنهم بالماء حتي تصبح عجينة واتركها ساعة متغطية في الثلاجة وبعد ذلك افرد كل الخلطة علي العرق الفلتو .

6- بملا كل العرق ومسبش فيها فراغان مش موجود فيها الخلطة  وبعد مخلص انعمها بايدي واعلقها في اي مكان في المطبخ تاني .

7- ممكن اغطيها بشاشة لو خايفة من الحشرات  والخلطة الي تزيد اغطيها واسبها في الثلاجة  لو شقت البسطرمة اعجنها كويس واضع في التشققات .

8- اتركها متعلقة من اسبوع الي 10 ايام لو قطعتها يبقا لازم كلها تتقطع وتوضع في اطباق وتتحط في الفليزر واستخدم حسب الحاجة ..

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top