البسطرمة
المقادير :
2الا ربع عرق فلتو
كوب حلبة حصي مطحونة
كوب بابريكا
1/2 كوب كسبرة جافة
كوب ملح
فلفل اسود
كوب ثوم مفروم
ماءللعجن
الطريقة :
1- اجيب عرق الفلتو خالي من الدهون افتحلو فتحات اجيب الملح ربع كمية الملح واضع الملح في كل الفتحات من فوق ومن تحت .
2- الملح املا بية العلاق كلو واملحو كويس واحضر شاشة واغطيها بيها كويس واضعها علي طبق واضع تقالة عليها .
3- ممكن استخدم اي حاجة تقيلة واسبها لتاني يوم واطلعها واغسلها تحت الماء واعملها فتحة واضع بيها الخيط عشان تتعلق منها .
4- واقوم معلقاها لتاني يوم في اي مكان في هوا ممكن جدا تتعلق في المطبخ وبعد كده نعمل خلطة اضع الحلبة والثوم والملح الكسبرة والبابريكا .
5- اقوم بتقليبهم واقوم بعجنهم بالماء حتي تصبح عجينة واتركها ساعة متغطية في الثلاجة وبعد ذلك افرد كل الخلطة علي العرق الفلتو .
6- بملا كل العرق ومسبش فيها فراغان مش موجود فيها الخلطة وبعد مخلص انعمها بايدي واعلقها في اي مكان في المطبخ تاني .
7- ممكن اغطيها بشاشة لو خايفة من الحشرات والخلطة الي تزيد اغطيها واسبها في الثلاجة لو شقت البسطرمة اعجنها كويس واضع في التشققات .
8- اتركها متعلقة من اسبوع الي 10 ايام لو قطعتها يبقا لازم كلها تتقطع وتوضع في اطباق وتتحط في الفليزر واستخدم حسب الحاجة ..
المقادير :
2الا ربع عرق فلتو
كوب حلبة حصي مطحونة
كوب بابريكا
1/2 كوب كسبرة جافة
كوب ملح
فلفل اسود
كوب ثوم مفروم
ماءللعجن
الطريقة :
1- اجيب عرق الفلتو خالي من الدهون افتحلو فتحات اجيب الملح ربع كمية الملح واضع الملح في كل الفتحات من فوق ومن تحت .
2- الملح املا بية العلاق كلو واملحو كويس واحضر شاشة واغطيها بيها كويس واضعها علي طبق واضع تقالة عليها .
3- ممكن استخدم اي حاجة تقيلة واسبها لتاني يوم واطلعها واغسلها تحت الماء واعملها فتحة واضع بيها الخيط عشان تتعلق منها .
4- واقوم معلقاها لتاني يوم في اي مكان في هوا ممكن جدا تتعلق في المطبخ وبعد كده نعمل خلطة اضع الحلبة والثوم والملح الكسبرة والبابريكا .
5- اقوم بتقليبهم واقوم بعجنهم بالماء حتي تصبح عجينة واتركها ساعة متغطية في الثلاجة وبعد ذلك افرد كل الخلطة علي العرق الفلتو .
6- بملا كل العرق ومسبش فيها فراغان مش موجود فيها الخلطة وبعد مخلص انعمها بايدي واعلقها في اي مكان في المطبخ تاني .
7- ممكن اغطيها بشاشة لو خايفة من الحشرات والخلطة الي تزيد اغطيها واسبها في الثلاجة لو شقت البسطرمة اعجنها كويس واضع في التشققات .
8- اتركها متعلقة من اسبوع الي 10 ايام لو قطعتها يبقا لازم كلها تتقطع وتوضع في اطباق وتتحط في الفليزر واستخدم حسب الحاجة ..
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق