تورتة بالكريم شانتية
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سكر
كوب لبن
1/2 كوب زيت
3بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة كاكاو
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
للوجة :
كريم شانتية
كريم شانتية شيكولاتة
جوز هند
شيكولاتة مبشورة
فول سوداني مجروش
كريز
مانجو
كيوي
الطريقة :
1- اضع في الحلاط الزيت واللبن والسكر والبيض والفانيليا والخل واقوم بالخفق جيدا ..
2- اضع الدقيق في بولة واضع ملح وبيكينج بودر واقوم بتقليبهم وانزل الخليط واقوم بتقليبة حتي يختفي الدقيق.
3- اقوم بتقسيم الخليط الي جزئين والجزء الاخر اضع الكاكاو واقوم بتقليبها مع الكاكاو .
4- اقوم بدهن صنيتين وابطنهم دقيق وانزل الخليط وادخلهم الفرن علي درجة حرارة 180 درجة حتي تمام النضج .
5- اطفي النار وافتح الفرن فاتحة بسيطة وعندما يبرد الفرن اخرجهم واتركهم يبردون تماما .
6-اقوم بتقسيم الكيكتين قسمين اضع في الطبق قطعة فانيليا ةقطعة شيكولاتة امام بعضهما واضع الكريم شانتية واضع القطع الباقية فوقهم .
7- واقوم بتزيين التورتة من عليهم بالكريم شانتية كاكاو والشيكولاتة وازين بالفول والكريز والمانجو والكيوي .
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سكر
كوب لبن
1/2 كوب زيت
3بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة كاكاو
ملعقة كبيرة خل
رشة ملح
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
للوجة :
كريم شانتية
كريم شانتية شيكولاتة
جوز هند
شيكولاتة مبشورة
فول سوداني مجروش
كريز
مانجو
كيوي
الطريقة :
1- اضع في الحلاط الزيت واللبن والسكر والبيض والفانيليا والخل واقوم بالخفق جيدا ..
2- اضع الدقيق في بولة واضع ملح وبيكينج بودر واقوم بتقليبهم وانزل الخليط واقوم بتقليبة حتي يختفي الدقيق.
3- اقوم بتقسيم الخليط الي جزئين والجزء الاخر اضع الكاكاو واقوم بتقليبها مع الكاكاو .
4- اقوم بدهن صنيتين وابطنهم دقيق وانزل الخليط وادخلهم الفرن علي درجة حرارة 180 درجة حتي تمام النضج .
5- اطفي النار وافتح الفرن فاتحة بسيطة وعندما يبرد الفرن اخرجهم واتركهم يبردون تماما .
6-اقوم بتقسيم الكيكتين قسمين اضع في الطبق قطعة فانيليا ةقطعة شيكولاتة امام بعضهما واضع الكريم شانتية واضع القطع الباقية فوقهم .
7- واقوم بتزيين التورتة من عليهم بالكريم شانتية كاكاو والشيكولاتة وازين بالفول والكريز والمانجو والكيوي .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق