--> حلقة نجلاء الشرشابي 23/9/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة اليوم / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي 23/9/2017

كفتة الدجاج

المقادير :
نصف كيلو دجاج مفرومة 
1/2 كوب بقسماط
زعتر جاف
بهارات دجاج
ثوم بودر 
بصل بودر
بيضة 
ملح
فلفل اسود
زيت 
كوب بقدونس مفروم
للتقديم :
بطاطس محمرة 
مايونيز
مسطردة  

الطريقة :
1- في بولة اضع الدجاج البقسماط والملح والفلفل وبهارات واالزعتر  والثوم والبصل .

2- اضع البيض والبقدونس واقوم بعجنهم كويس جدا واقوم بتشكيلها علي اعواد خشبية .

3- امسح الصنية بالزيت واضع الكفتة وامسحها مسحة زيت بسيطة وادخلها الفرن لتمام النضج .

مكرونة بالخضروات المشوية

المقادير :
مكرونة مسلوقة
فلفل رومي مشوي
فلفل حامي مشوي
باذنجان مشوي
كوسة مشوية
طماطم مشوية 
ثوم
ربع كوب خل
ملح
فلفل
صلصة طماطم 
كمون
زيت 

الطريقة :
1- في بولة اضع الخضروات المشوية اضع الصلصة ملح وفلفل اسود واقلبهم مع بعض.

2-طاسة علي النار اضع زيت انزل الثوم وقبل ميصفر انزل الخل والخضروات واقلب كويس جدا.

3- انزل المكرونة واقلب اضع الكمون واقلبهم جيدا ثم اقوم بتقديمهم.

 كب كيك حادق بالبسطرمة 

المقادير :
2كوب دقيق
1/2 كوب زيت
كوب زيت 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
2بيضة 
رشة ملح
فلفل اسود
نصف كوب بسطرمة 
نصف كوب جبنة رومي 

الطريقة :
1- في بولة اضع اللبن والزيت والبيض وفلفل اسود واخلطهم انزل البسطرمة والجبنة الرومي .

2- اضع علي الدقيق البيكينج بودر والملح واقلبهم وانزلهم علي الخليط لو العجنة سميكة حطي بيضة كمان .


3- انزل الخليط علي قوالب الكاب كيك لمنتصثف القالب لانها هتعلي ودخليها الفرن علي 180 درجة تنفع فطار للاطفال وعشا .

كيكة بسكوت 

المقادير :
كوب لبن مكثف
2بيضة 
دقيق للعجن 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
للوجة :
شيكولاتة دريم  بيضاء سايحة 
شيكولاتة دريم خام سايحة 
فول سوداني مجروش
كريمة الزبدة :
كوب زبدة 
1/4 كوب لبن
3كوب سكر بودرة 
2ملعقة كبيرة كاكاو 

الطريقة :
1- في البولة اضع اللبن والبيض  واضع علي الدقيق الملح والبيكينج بودر واقلبهم  وانزل بالدقيق وحدة وحدة حتي احصل علي عجينة طرية .

2- بعد العجن اعملها اسطوانة واقطعها قطع حسب الحجم المناسب واكورهم واقوم بفردهم رقيق جدا واقوم بتسويتهم علي الطاسة .

3- بعد تسويتهم جيدا اقوم بتسويتهم نفس المقاس ممكن بقطاعة او بولة او طبق واشيل الاطراف لازم يكونو نفس المقاس .

4- في بولة اضع الزبدة واضربها بالمضرب الكهربائي واضع السكر ويتخلطو جيدا انزل الكاكاو واللبن حتي احصل علي كريمة متماسكة ممكن ابدلها بكريم شانتية .

5- اضع بين كل طبقة وطبقة من كريمة الزبدة لغاية معمل 8طبقات واجي علي الطبقة الاخيرة وافرد كريمة الزبدة وعليها وافردها علي الجوانب اغطيها تماما .

6- ادخلها الثلاجة تسقع وانزل عليها بالشيكولاتة الخام البني او البيضة حسب الرغبة وتكون سخنة واغطيها كلها وازينها بالبيضة واضع علي الجوانب الفول المجروش وعلي السطح حسب التزيين المناسب ليكي وادخلها الثلاجة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top