خبز الفينو
المقادير :
3كوب دقيق
1/2 كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ماء للعجن
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر والخميرة والسكر واقوم بالعجن .
2- انزل الزيت ويندمج اعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر .
3- اقوم بعمل العجينة اسطوانة اقوم بتقسيمها الي كرات صغيرة وافوم بفرد كل جزء واقوم ببرمها وقفل الجوانب .
4- ااعمل الكمية كلها بنفس الطريقة واضعهم في صنية واقوم بتغطيتهم وتركهم يختمرو نصف ساعة وادهن الوجة بالماء بسيط وادخلها الفرن لتمام النضج .
جبنة كريمي
المقادير :
1/4 كيلو جبنة قريش
علبة جبنة مثلثات
ربع كوب زيت
ربع كوب لبن
ملعقة كبيرة خل
الطريقة :
1- اضع الجبنة في الخلاط اوالكبة وافرمها جيدا انزل المثلثات عليها واخلط .
2- اضع اللبن والخل واخلط واضع الزيت واخلط بالتقطيع حتي تصبح سميكة .
3- اضعها في علبة نظبفة في الثلاجة وتستخدم .
جبنة مثلثات
المقادير :
كوب لبن
2ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة خل
1/2 كوب زيت
الطريقة :
1- في الخلاط اضع اللبن والزيت والدقيق والخل واخلطهم كلهم مع بعض .
2- انزل المقادير في حلة علي النار مع التقليب حتي تصبح ثقيلة واطفي .
3- اضع اكياس في علبة وادهنها زيت وانزل الجبنة سخنة اتركها تهدء واغطيها بكيس وبالغطا ودخلها الثلاجة واستخدمها تاني يوم.
حلاوة طحينية
المقادير :
2كوب طحينة
2كوب لبن بودرة
2كوب سكر بودرة
ملعقة صغيرة فانيليا
2ملعقة كبيرة كاكاو خام
فول سوداني محمص
للطحينة :
كوب زيت
كوب دقيق
2كوب سمسم محمص
الطريقة :
1- في بولة اضع الطحينة والسكر واللبن والكاكاووالفانيليا واخلطهم جيدا وبايدي لغاية متمتزج كل المكونات .
2- قالب انجليش كيك او علبة مربعة او مستطيلة وادهنها زيت بسيط وانزل الحلاوة وتكون مضغوطة كويس ومتساوية .
3- انزل الفول عليها واضغط وادخلها الثلاجة تمسك نفسها واقطع منها واقدمها حلاوة طحينية بيتي .
4- للطحينة في الكبة افرم السمسم كويس واحطو في الخلاط والدقيق واخلط وانزل الزيت بسيط حتي تصبح سميكة .
المقادير :
3كوب دقيق
1/2 كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ماء للعجن
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر والخميرة والسكر واقوم بالعجن .
2- انزل الزيت ويندمج اعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر .
3- اقوم بعمل العجينة اسطوانة اقوم بتقسيمها الي كرات صغيرة وافوم بفرد كل جزء واقوم ببرمها وقفل الجوانب .
4- ااعمل الكمية كلها بنفس الطريقة واضعهم في صنية واقوم بتغطيتهم وتركهم يختمرو نصف ساعة وادهن الوجة بالماء بسيط وادخلها الفرن لتمام النضج .
جبنة كريمي
المقادير :
1/4 كيلو جبنة قريش
علبة جبنة مثلثات
ربع كوب زيت
ربع كوب لبن
ملعقة كبيرة خل
الطريقة :
1- اضع الجبنة في الخلاط اوالكبة وافرمها جيدا انزل المثلثات عليها واخلط .
2- اضع اللبن والخل واخلط واضع الزيت واخلط بالتقطيع حتي تصبح سميكة .
3- اضعها في علبة نظبفة في الثلاجة وتستخدم .
جبنة مثلثات
المقادير :
كوب لبن
2ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة خل
1/2 كوب زيت
الطريقة :
1- في الخلاط اضع اللبن والزيت والدقيق والخل واخلطهم كلهم مع بعض .
2- انزل المقادير في حلة علي النار مع التقليب حتي تصبح ثقيلة واطفي .
3- اضع اكياس في علبة وادهنها زيت وانزل الجبنة سخنة اتركها تهدء واغطيها بكيس وبالغطا ودخلها الثلاجة واستخدمها تاني يوم.
حلاوة طحينية
المقادير :
2كوب طحينة
2كوب لبن بودرة
2كوب سكر بودرة
ملعقة صغيرة فانيليا
2ملعقة كبيرة كاكاو خام
فول سوداني محمص
للطحينة :
كوب زيت
كوب دقيق
2كوب سمسم محمص
الطريقة :
1- في بولة اضع الطحينة والسكر واللبن والكاكاووالفانيليا واخلطهم جيدا وبايدي لغاية متمتزج كل المكونات .
2- قالب انجليش كيك او علبة مربعة او مستطيلة وادهنها زيت بسيط وانزل الحلاوة وتكون مضغوطة كويس ومتساوية .
3- انزل الفول عليها واضغط وادخلها الثلاجة تمسك نفسها واقطع منها واقدمها حلاوة طحينية بيتي .
4- للطحينة في الكبة افرم السمسم كويس واحطو في الخلاط والدقيق واخلط وانزل الزيت بسيط حتي تصبح سميكة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق