--> حلقة نجلاء الشرشابي 25/9/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة اليوم / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي 25/9/2017

دجاج مشوي بالروز ماري والزعتر 


المقادير :
دجاجة 
طماطم مبشورة
بصل مبشور 
زبادي
عصير ليمون
روز ماري
زعتر جاف
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت 

الطريقة :
1- في بولة اقوم بوضع الزبادي والزيت والبصل والطماطم والروز ماري والزعتر وعصير الليمون وملح وفلفل وكمون وزيت .

2- واقلب كل المكونات كويس جدا واقوم بفتح الدجاجة من الظهر علي شكل فراشة واقوم بنقعها في التتبلة لمدة تتراوح من يوم الي 3ايام متغطي لاجة .

3- واقوم بدهن صنية بالزيت واقوم بوضع الدجاجة واضع عليها من لتبلة ولازم تتحط علي العظم وادخلها ا لتمام النضج .

طعمية 

المقادير :
كوب فول مدشوش منقوع
ثوم
كرات 
بصل 
شبت
بقدونس 
كزبرا خضرا
بيض
كنور فجيتار الخضار 
كزبره جافة 
كمون 
بيكربونات الصودا 
ملح
فلفل اسود
زيت للقلي 
للوجة :
سمسم

الطريقة :
1- في الكبة اقوم بفرم الفول واضع الشبت واليقدونس والكزبرا والبصل والكرات والثوم واقوم بفرمهم جيدا .

2- انزل بيضة وملعقة كبيرة من الفجيتار واخلط لو احتاجت بيض تاني احط واضع العجينة في بولة اضع ملح وفلفل اود وكمون وكزبرة ناشفة وبيكربوناتو وسمسم .

3- اقوم بوضع في بولة سمسم وكزبرة ناشفة وخلطة كنور واقلبهم واشكل اقراص الطعمية واضع من الوجة والظهر الخلطة وانزلها في الزيت السخن لتمام النضج واقدمها .

خبز بالمسم والسميد

المقادير :
2كوب دقيق
كوب سميد
1/2 كوب سمسم
1/2 كوب لبن 
1/2 كوب ماء 
1/4 كوب زيت 
ملعقة كبيرة خميرة فورية 
2ملعقة كبيرة سكر 
ملعقة صغيرة بكينج بودر مليانة 
رشة ملح
للوجة :
سمسم
عسل اسود

الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والسميد والسكر والخميرة والسمسم والبيكينج بودر والسكر والملح واعجن انزل الزيت واللبن والماء مع العجن .

2- احصل علي عجينة طرية واقوم بتغطيتها واتركها تختمر وبعد متختمر اقوم بتقسيمها الي كرات واقوم بفرد كل كورة علي هيئة رغيف عيش .

3- لازم اخلية سميك شوية واقطعهة اتنين واضعها في الصنية وهكذا مع باقي كمية العجين واقوم بتخفيف العسل بمعلقة من الماء واقوم بدهن الوجة واضع السمسم .


4- اقوم بتغطية الخبز واتركة نصف ساعة ليختمر واقوم بادخالة الفرن لتمام النضج واقدمةحلوجدا لوحدة وللمدرسة .

بسكوت بالشيكولاتة

المقادير :
3كوب دقيق
نصف كوب سكر بودرة
2بيضة
فانيليا
نصف كوب سمنة
2ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح

الطريقة :
1- في العجان انزل السمنة واعجن انزل السكر بندمجو انزل البيض والفانيليا يندمجو .

2- في بولة اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر والكاكاو واقلبهم مع بعض وانزل علي العجان.


3- تتكون عجينة طرية اقوم بفردها وتسويتها مستطيل واقوم بعملها فتحات بالشوكة واقسمها الحجم الناسب ارصها في صنية وادخلها الفرن لتمام النضج.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top