دجاج مشوي بالروز ماري والزعتر
المقادير :
دجاجة
طماطم مبشورة
بصل مبشور
زبادي
عصير ليمون
روز ماري
زعتر جاف
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت
الطريقة :
1- في بولة اقوم بوضع الزبادي والزيت والبصل والطماطم والروز ماري والزعتر وعصير الليمون وملح وفلفل وكمون وزيت .
2- واقلب كل المكونات كويس جدا واقوم بفتح الدجاجة من الظهر علي شكل فراشة واقوم بنقعها في التتبلة لمدة تتراوح من يوم الي 3ايام متغطي لاجة .
3- واقوم بدهن صنية بالزيت واقوم بوضع الدجاجة واضع عليها من لتبلة ولازم تتحط علي العظم وادخلها ا لتمام النضج .
طعمية
المقادير :
كوب فول مدشوش منقوع
ثوم
كرات
بصل
شبت
بقدونس
كزبرا خضرا
بيض
كنور فجيتار الخضار
كزبره جافة
كمون
بيكربونات الصودا
ملح
فلفل اسود
زيت للقلي
للوجة :
سمسم
الطريقة :
1- في الكبة اقوم بفرم الفول واضع الشبت واليقدونس والكزبرا والبصل والكرات والثوم واقوم بفرمهم جيدا .
2- انزل بيضة وملعقة كبيرة من الفجيتار واخلط لو احتاجت بيض تاني احط واضع العجينة في بولة اضع ملح وفلفل اود وكمون وكزبرة ناشفة وبيكربوناتو وسمسم .
3- اقوم بوضع في بولة سمسم وكزبرة ناشفة وخلطة كنور واقلبهم واشكل اقراص الطعمية واضع من الوجة والظهر الخلطة وانزلها في الزيت السخن لتمام النضج واقدمها .
خبز بالمسم والسميد
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سميد
1/2 كوب سمسم
1/2 كوب لبن
1/2 كوب ماء
1/4 كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة فورية
2ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة بكينج بودر مليانة
رشة ملح
للوجة :
سمسم
عسل اسود
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والسميد والسكر والخميرة والسمسم والبيكينج بودر والسكر والملح واعجن انزل الزيت واللبن والماء مع العجن .
2- احصل علي عجينة طرية واقوم بتغطيتها واتركها تختمر وبعد متختمر اقوم بتقسيمها الي كرات واقوم بفرد كل كورة علي هيئة رغيف عيش .
3- لازم اخلية سميك شوية واقطعهة اتنين واضعها في الصنية وهكذا مع باقي كمية العجين واقوم بتخفيف العسل بمعلقة من الماء واقوم بدهن الوجة واضع السمسم .
4- اقوم بتغطية الخبز واتركة نصف ساعة ليختمر واقوم بادخالة الفرن لتمام النضج واقدمةحلوجدا لوحدة وللمدرسة .
بسكوت بالشيكولاتة
المقادير :
3كوب دقيق
نصف كوب سكر بودرة
2بيضة
فانيليا
نصف كوب سمنة
2ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
الطريقة :
1- في العجان انزل السمنة واعجن انزل السكر بندمجو انزل البيض والفانيليا يندمجو .
2- في بولة اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر والكاكاو واقلبهم مع بعض وانزل علي العجان.
3- تتكون عجينة طرية اقوم بفردها وتسويتها مستطيل واقوم بعملها فتحات بالشوكة واقسمها الحجم الناسب ارصها في صنية وادخلها الفرن لتمام النضج.
المقادير :
دجاجة
طماطم مبشورة
بصل مبشور
زبادي
عصير ليمون
روز ماري
زعتر جاف
ملح
فلفل اسود
كمون
زيت
الطريقة :
1- في بولة اقوم بوضع الزبادي والزيت والبصل والطماطم والروز ماري والزعتر وعصير الليمون وملح وفلفل وكمون وزيت .
2- واقلب كل المكونات كويس جدا واقوم بفتح الدجاجة من الظهر علي شكل فراشة واقوم بنقعها في التتبلة لمدة تتراوح من يوم الي 3ايام متغطي لاجة .
3- واقوم بدهن صنية بالزيت واقوم بوضع الدجاجة واضع عليها من لتبلة ولازم تتحط علي العظم وادخلها ا لتمام النضج .
طعمية
المقادير :
كوب فول مدشوش منقوع
ثوم
كرات
بصل
شبت
بقدونس
كزبرا خضرا
بيض
كنور فجيتار الخضار
كزبره جافة
كمون
بيكربونات الصودا
ملح
فلفل اسود
زيت للقلي
للوجة :
سمسم
الطريقة :
1- في الكبة اقوم بفرم الفول واضع الشبت واليقدونس والكزبرا والبصل والكرات والثوم واقوم بفرمهم جيدا .
2- انزل بيضة وملعقة كبيرة من الفجيتار واخلط لو احتاجت بيض تاني احط واضع العجينة في بولة اضع ملح وفلفل اود وكمون وكزبرة ناشفة وبيكربوناتو وسمسم .
3- اقوم بوضع في بولة سمسم وكزبرة ناشفة وخلطة كنور واقلبهم واشكل اقراص الطعمية واضع من الوجة والظهر الخلطة وانزلها في الزيت السخن لتمام النضج واقدمها .
خبز بالمسم والسميد
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سميد
1/2 كوب سمسم
1/2 كوب لبن
1/2 كوب ماء
1/4 كوب زيت
ملعقة كبيرة خميرة فورية
2ملعقة كبيرة سكر
ملعقة صغيرة بكينج بودر مليانة
رشة ملح
للوجة :
سمسم
عسل اسود
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والسميد والسكر والخميرة والسمسم والبيكينج بودر والسكر والملح واعجن انزل الزيت واللبن والماء مع العجن .
2- احصل علي عجينة طرية واقوم بتغطيتها واتركها تختمر وبعد متختمر اقوم بتقسيمها الي كرات واقوم بفرد كل كورة علي هيئة رغيف عيش .
3- لازم اخلية سميك شوية واقطعهة اتنين واضعها في الصنية وهكذا مع باقي كمية العجين واقوم بتخفيف العسل بمعلقة من الماء واقوم بدهن الوجة واضع السمسم .
4- اقوم بتغطية الخبز واتركة نصف ساعة ليختمر واقوم بادخالة الفرن لتمام النضج واقدمةحلوجدا لوحدة وللمدرسة .
بسكوت بالشيكولاتة
المقادير :
3كوب دقيق
نصف كوب سكر بودرة
2بيضة
فانيليا
نصف كوب سمنة
2ملعقة كبيرة كاكاو خام
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
الطريقة :
1- في العجان انزل السمنة واعجن انزل السكر بندمجو انزل البيض والفانيليا يندمجو .
2- في بولة اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر والكاكاو واقلبهم مع بعض وانزل علي العجان.
3- تتكون عجينة طرية اقوم بفردها وتسويتها مستطيل واقوم بعملها فتحات بالشوكة واقسمها الحجم الناسب ارصها في صنية وادخلها الفرن لتمام النضج.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق