--> حلقة نجلاء الشرشابي 26/9/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة اليوم / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي 26/9/2017

طاجن سجق بالبطاطس 


المقادير :
1/2 كيلو سجق
1/2 كيلوبطاطس مكعبات
عصير طماطم
فلفل رومي
فلفل حار 
بصل 
ثوم مفروم
سمنة 
1/2 كوب ماء 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار واسخنها اضع السجق وانزل الماء واتركة حتي يغلي السجق يكون متقطع.

2- انزل البصلة والفلفل الرومي والحامي وممكن تستغني عنة واقلبهم مع بعض تغلي شوية .

3- لما يخش السجق والخضار في السوا  واضع في الطاجن البطاطس والثوم والملح والفلفل الاسودواقلبهم مع بعض.

4- انزل علي السجق عصير الطماطم واتركهم يغلم مع بعض وانزلهم ع البطاطس وادخلها الفرن لتمام النضج.

فطائر التمر 


المقادير :
3كوب دقيق
ربع كيلو سمنة 
نصف كوب سمسم 
ملعقة كبيرة خميرة 
2ملعقة كبيرة لبن بودرة 
كوب تمر مفروم
رشة ملح
رشة سكر 
ماء للعجن

الطريقة :
1- علي النار اضع السمنة تسيح وانزل السمسم واقلبهم واطفي واتركهم يهدو خالص .

2- في بولة اعجن الدقيق وملح وسكر وخميرة واللبن واقلب انزل التمر والسمنة بالسمسم .

3- اقوم بالعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية واغطيها واتركها تختمر .

4- بعد التخمير اقسمها كور صغيرة واعمها الشكل الي يناسبك تسبيها كور او تعمليها قرص مبططة حسب الرغبة .

5- اضعهم في صنية الخبز واغطيهم واتركهم نصف ساعة تختمر مرة اخري وادخلها الفرن لتمام النضج.

بطاطس وباذنجان بانية 

المقادير :
بطاطس صغيرة مسلوقة 
باذنجان رومي
خلطة كنور فجيتار الخضار 
2بيضة 
دقيق
ملح
فلفل اسود
زيت للقلي 

الطريقة :
1- احضر طبق اضع فيه دقيق وطبق اضع البيض وملح بسيط وفلفل اسود وطبق فجيتار .

2- اقشر البطاطس كلها وانزل في الدقيق والبيض والفجيتار وانزل في الزيت .

3- الباذنجان اقطعة شرائح وانزل في الدقيق والبيض والفجيتار وانزل في الزيت .

4- ياخدو الاتنين لون دهبي جميل واطلعهم ع ورق مطبخ واقوم بتقديمهم.


سلطة زبادي بالخيار 



المقادير :
زبادي
خيار مبشور 
خل
ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- في بولة اضع زبادي والخيار وخل  وثوم وملح وفلفل .


2- اقلبهم كويس جدا مع بعض تقدم بجانب المقليات .

كاب كيك بالموز 


المقادير :
كوب ونصف دقيق
1/2 كوب زيت 
2موزة 
3/4 كوب سكر 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
ملعقة صغيرة قرفة 
2بيضة 
فانيليا 
جوز هند
زبيب
رشة ملح

 الطريقة :
1- في الخلاط اضع الموز والزيت والبيض والفانيليا والسكر واخلطهم جيدا .

2- في بولة اضع الدقيق والقرفة والبيكينج بودر والملح وجوز الهند واقلبهم .

3- انزل الخليط ع الدقيق واقوم بالتقليب حتي يختلط المكونات معا جيدا .


4- في قوالب الكاب كيك اضع الزبيب وانزل الخليط لمنتصف القالب وادخلها الفرن حتي تمام النضج.

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top