مخبوزات بالعسل
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
1/4 كوب زيت
ربع كوب لبن بودرة
2ملعقة كبيرة زبادي
ملعقة كبيرة خل
بيضة
فانيليا
3ملعقة كبيرة عسل
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
الحشو :
فواكة مسكرة
زبيب
تين برشومي
سكر
قرفة
للوجة :
بيضة
فانيليا
الطريقة :
1- اضع في العجان ربع كوب ماء واللبن الخميرة والزبادي والبيض والفانيليا والعسل والخل واقوم بالعجن حتي تندمج كل المكونات معا.
2- اقوم بوضع الملح والبيكينج بودر علي الدقيق وانزل الدقيق والزيت حتي احصل علي عجينة طرية لو احتجت ماء ازود مع العجن .
3- تتكون عجينة طرية اقوم بتغطيتها واتركها تختمر في مكان دافيء وبعد ذلك اقوم بفرد العجينة وابدء اضع اول العجينة الحشوة المناسبة من الزبيب والفواكة والسكر والقرفة .
4- ممكن اكتفي بحشوة واحدة وممكن احاول اقسم الحشوات مرة او مرتين في الاسبوع عشان الطفل ميملش اضع الحشو والف لفة واقطع وابرمها كويس جدا واقفل الجنبين واضع كل المعجنات في صنية الخبز واغطيها نصف ساعة .
5-اقوم بوضع التين واغطية بالعجينة فقط اقوم بوضع الفانيليا علي البيض واضع علي وجة العجين بعد تخمير النصف ساعة وادخلهم الفرن لتمام النضج واقدمهم وجبات للمدارس .
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
1/4 كوب زيت
ربع كوب لبن بودرة
2ملعقة كبيرة زبادي
ملعقة كبيرة خل
بيضة
فانيليا
3ملعقة كبيرة عسل
رشة ملح
ماء دافيء للعجن
الحشو :
فواكة مسكرة
زبيب
تين برشومي
سكر
قرفة
للوجة :
بيضة
فانيليا
الطريقة :
1- اضع في العجان ربع كوب ماء واللبن الخميرة والزبادي والبيض والفانيليا والعسل والخل واقوم بالعجن حتي تندمج كل المكونات معا.
2- اقوم بوضع الملح والبيكينج بودر علي الدقيق وانزل الدقيق والزيت حتي احصل علي عجينة طرية لو احتجت ماء ازود مع العجن .
3- تتكون عجينة طرية اقوم بتغطيتها واتركها تختمر في مكان دافيء وبعد ذلك اقوم بفرد العجينة وابدء اضع اول العجينة الحشوة المناسبة من الزبيب والفواكة والسكر والقرفة .
4- ممكن اكتفي بحشوة واحدة وممكن احاول اقسم الحشوات مرة او مرتين في الاسبوع عشان الطفل ميملش اضع الحشو والف لفة واقطع وابرمها كويس جدا واقفل الجنبين واضع كل المعجنات في صنية الخبز واغطيها نصف ساعة .
5-اقوم بوضع التين واغطية بالعجينة فقط اقوم بوضع الفانيليا علي البيض واضع علي وجة العجين بعد تخمير النصف ساعة وادخلهم الفرن لتمام النضج واقدمهم وجبات للمدارس .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق