تورتة السينابون
المقادير :
4كوب دقيق
نصف كوب سكر
نصف كوب زبدة
ملعقة كبيرة خميرة فورية
رشة ملح
2بيضة
فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
1/2 ملعقة صغيرة ملح
نصف كوب ماء للعجن
لبن للعجن
للحشوة :
2ملعقة كبيرة عسل اسود
كوب زبدة
ملعقة كبيرة قرفة
ملعقة كبيرة كاكاو خام
كوب سكر
الصوص:
2كوب شيكولاتة بيضاء مبشورة
2ملعقة كبيرة عسل كلوجوز
ملعقة كبيرة زبدة
كوب كريمة لباني
للوجة :
شيكولاتة مبشورة
فول سوداني مجروش
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق والخميرة ورشة ملح والبيكينج بودر والبيض والفانيليا واعجن انزل السكر والزبدة و الماء واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية .
2- اغطي العهجينة واتركها تختمر في مكان دافيء اقوم بتقسيم العجينة الي قسمين اقوم بفرد القطعتين واقوم بتسويتهم علي شكل مستطيل .
3- اخذ القطع الي اتقصت من العجينة واعملهم عجينة واقوم بفردهم كقاعدة في الصنية ولازم الصنية تكون بتتفتح .
4- في بولة اضع السكر والزبدة والعسل والقرفة والكاكاو واقوم بتقليبهم حتي يندمجو سويا واقوم بحشو العجنتين .
5- اقسم الجزء الاول الي جزءين والقطعة الثانية الي 3قطع اتنين متساويين وواحدة رفيعة واقوم ببرم قطعة واضعها علي الاخري وابرم واضعها علي الثالثة وابرم والرابعة وابرم .
6- اضع العجينة علي القاعدة الي عملناها في الصنية واقوم بالضغط عليها حتي تصبح قريبة من مقاس الصنية واترك لها فراغ بسيط للتخميرة الثانية والجزء المتبقي اقوم بلفها علي التورتة واغطيها واتركها تختمر نصف ساعة .
7- اقوم بادخالها الفرن لتمام النضج واطلعها اتركها تهدء تماما واضع علي النار الكريمة والعسل يسخنم انزل الشيكولاتة والزبدة واخرجها من علي النار واقوم بتذويبها علي حرارة الكريمة وانزل بيها وحدة وحدة علي التورتة واعطي الوجة السوداني والشيكولاتة المبشورة .
المقادير :
4كوب دقيق
نصف كوب سكر
نصف كوب زبدة
ملعقة كبيرة خميرة فورية
رشة ملح
2بيضة
فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
1/2 ملعقة صغيرة ملح
نصف كوب ماء للعجن
لبن للعجن
للحشوة :
2ملعقة كبيرة عسل اسود
كوب زبدة
ملعقة كبيرة قرفة
ملعقة كبيرة كاكاو خام
كوب سكر
الصوص:
2كوب شيكولاتة بيضاء مبشورة
2ملعقة كبيرة عسل كلوجوز
ملعقة كبيرة زبدة
كوب كريمة لباني
للوجة :
شيكولاتة مبشورة
فول سوداني مجروش
1- في العجان انزل الدقيق والخميرة ورشة ملح والبيكينج بودر والبيض والفانيليا واعجن انزل السكر والزبدة و الماء واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية .
2- اغطي العهجينة واتركها تختمر في مكان دافيء اقوم بتقسيم العجينة الي قسمين اقوم بفرد القطعتين واقوم بتسويتهم علي شكل مستطيل .
3- اخذ القطع الي اتقصت من العجينة واعملهم عجينة واقوم بفردهم كقاعدة في الصنية ولازم الصنية تكون بتتفتح .
4- في بولة اضع السكر والزبدة والعسل والقرفة والكاكاو واقوم بتقليبهم حتي يندمجو سويا واقوم بحشو العجنتين .
5- اقسم الجزء الاول الي جزءين والقطعة الثانية الي 3قطع اتنين متساويين وواحدة رفيعة واقوم ببرم قطعة واضعها علي الاخري وابرم واضعها علي الثالثة وابرم والرابعة وابرم .
6- اضع العجينة علي القاعدة الي عملناها في الصنية واقوم بالضغط عليها حتي تصبح قريبة من مقاس الصنية واترك لها فراغ بسيط للتخميرة الثانية والجزء المتبقي اقوم بلفها علي التورتة واغطيها واتركها تختمر نصف ساعة .
7- اقوم بادخالها الفرن لتمام النضج واطلعها اتركها تهدء تماما واضع علي النار الكريمة والعسل يسخنم انزل الشيكولاتة والزبدة واخرجها من علي النار واقوم بتذويبها علي حرارة الكريمة وانزل بيها وحدة وحدة علي التورتة واعطي الوجة السوداني والشيكولاتة المبشورة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق