فطائر التمر
المقادير :
3كوب دقيق
ربع كيلو سمنة
نصف كوب سمسم
ملعقة كبيرة خميرة
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
كوب تمر مفروم
رشة ملح
رشة سكر
ماء للعجن
الطريقة :
1- علي النار اضع السمنة تسيح وانزل السمسم واقلبهم واطفي واتركهم يهدو خالص .
2- في بولة اعجن الدقيق وملح وسكر وخميرة واللبن واقلب انزل التمر والسمنة بالسمسم .
3- اقوم بالعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية واغطيها واتركها تختمر .
4- بعد التخمير اقسمها كور صغيرة واعمها الشكل الي يناسبك تسبيها كور او تعمليها قرص مبططة حسب الرغبة .
5- اضعهم في صنية الخبز واغطيهم واتركهم نصف ساعة تختمر مرة اخري وادخلها الفرن لتمام النضج.
المقادير :
3كوب دقيق
ربع كيلو سمنة
نصف كوب سمسم
ملعقة كبيرة خميرة
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
كوب تمر مفروم
رشة ملح
رشة سكر
ماء للعجن
الطريقة :
1- علي النار اضع السمنة تسيح وانزل السمسم واقلبهم واطفي واتركهم يهدو خالص .
2- في بولة اعجن الدقيق وملح وسكر وخميرة واللبن واقلب انزل التمر والسمنة بالسمسم .
3- اقوم بالعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية واغطيها واتركها تختمر .
4- بعد التخمير اقسمها كور صغيرة واعمها الشكل الي يناسبك تسبيها كور او تعمليها قرص مبططة حسب الرغبة .
5- اضعهم في صنية الخبز واغطيهم واتركهم نصف ساعة تختمر مرة اخري وادخلها الفرن لتمام النضج.
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق