--> طريقة عمل الجبنة القريش - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / اجبان / جبنة قريش / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل الجبنة القريش

جبنة قريش 

المقادير :
2كيلو لبن بلدي 
نصف كوب خل 
رشة ملح

الطريقة :
1- اقوم بتدفتة اللبن واضع الخل والملح واقلب حتي يفصل اللبن .

2- اقوم بتصفيتة في شاشة تحتها بولة واتركة يتصفا لمدة 5ساعات .

3- اقوم بلف الشاشة واعلقها او اضعها علي صنية عشان تنزل بقيتة الماء لو عندك حصثيرة اعمليها في الحصيرة .

4- بتعد لتاني يوم لغاية متنشف خالص والمية تقف وتحفظ في الشرش لو كمية كبيرة لو صغيرة ممكن توضع في علبة بلاستيك عليها القليل والباقي من الماء نستعملها في عجن اي نوع من المخبوزات .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top