جبنة قريش
المقادير :
2كيلو لبن بلدي
نصف كوب خل
رشة ملح
الطريقة :
1- اقوم بتدفتة اللبن واضع الخل والملح واقلب حتي يفصل اللبن .
2- اقوم بتصفيتة في شاشة تحتها بولة واتركة يتصفا لمدة 5ساعات .
3- اقوم بلف الشاشة واعلقها او اضعها علي صنية عشان تنزل بقيتة الماء لو عندك حصثيرة اعمليها في الحصيرة .
4- بتعد لتاني يوم لغاية متنشف خالص والمية تقف وتحفظ في الشرش لو كمية كبيرة لو صغيرة ممكن توضع في علبة بلاستيك عليها القليل والباقي من الماء نستعملها في عجن اي نوع من المخبوزات .
المقادير :
2كيلو لبن بلدي
نصف كوب خل
رشة ملح
الطريقة :
1- اقوم بتدفتة اللبن واضع الخل والملح واقلب حتي يفصل اللبن .
2- اقوم بتصفيتة في شاشة تحتها بولة واتركة يتصفا لمدة 5ساعات .
3- اقوم بلف الشاشة واعلقها او اضعها علي صنية عشان تنزل بقيتة الماء لو عندك حصثيرة اعمليها في الحصيرة .
4- بتعد لتاني يوم لغاية متنشف خالص والمية تقف وتحفظ في الشرش لو كمية كبيرة لو صغيرة ممكن توضع في علبة بلاستيك عليها القليل والباقي من الماء نستعملها في عجن اي نوع من المخبوزات .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق