--> طريقة عمل رقاق فلاحي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / المعجنات / رقاق فلاحي / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل رقاق فلاحي

رقاق فلاحي

المقادير :
2كوب دقيق
رشة ملح
رشة سكر 
ملعقة كبيرة سمنة 
لبن للعجن

الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق وملح وسكر واعجن اسيح السمنة وانزلها واعجن باللبن للحصول علي عجينة طرية .

2- اقوم بتقسيمها كور واقوم بتغطيتها وتركها ترتاح نصف ساعة وبعد ذلك اقوم بتسخين طاسة تكون سخنة جدا .

3- اقوم بفرد العجين بالنشابة  لتكون رقيقة جدا واول مخلص الفرد واحدة واحدة اسويها علي الطاسة علي طول لتمام النضج .

4- ممكن الاحتفاظ بالرقاق اقوم بتغطيتة بفوطة  بعد تسويتة واتركة يبرد تماما واقوم بتكيسهم وادخلهم الفليزر .

اقرأ أيضا:

هناك تعليق واحد:

اللحوم

اللحوم
to Top