--> طريقة عمل كرواسون باللانشون - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / المعجنات / علي قد الايد / كرواسون بالانشون / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل كرواسون باللانشون

كرواسون بالانشون

المقادير :
4كوب دقيق
نصف كوب لبن بودرة
ملعقة كبيرة خميرة
1/2 كوب سمنة
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
للحشو :
لانشون
جبنة  رومي
للوجة :
بيضة
فانيليا

الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق واللبن والخميرة والسكر والملح واعجن وانزل السمنة والبيض والفانيليا واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر .

2- وبعدين اقوم بفرد العجينة مستطيل واظبط مقاسها من الجوانب لو مفرودة كويس تمام لو مبهدلة بالسكينة واعمليها مستطيل مظبوط.

3- فومي بتقسيم العجينة اتنين بالسكينة واعمليها علي شكل مثلث بالسكينة واحشيها بالانشون بس او بالرومي بس او بالاتنين ولفي من اول المثلث لغاية البوز وحطيهم في صنية الخبز وغطية .

4-سبية نصف ساعة يختمر تاني وضعي الفانيليا ع البيض اضربيهم وامسحي بيهم الوجة ودخلية الفرن حتي تمام النضج وقدمية لاولادك حلو جدا للعشا وللمدارس .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top