كرواسون بالانشون
المقادير :
4كوب دقيق
نصف كوب لبن بودرة
ملعقة كبيرة خميرة
1/2 كوب سمنة
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
للحشو :
لانشون
جبنة رومي
للوجة :
بيضة
فانيليا
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق واللبن والخميرة والسكر والملح واعجن وانزل السمنة والبيض والفانيليا واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر .
2- وبعدين اقوم بفرد العجينة مستطيل واظبط مقاسها من الجوانب لو مفرودة كويس تمام لو مبهدلة بالسكينة واعمليها مستطيل مظبوط.
3- فومي بتقسيم العجينة اتنين بالسكينة واعمليها علي شكل مثلث بالسكينة واحشيها بالانشون بس او بالرومي بس او بالاتنين ولفي من اول المثلث لغاية البوز وحطيهم في صنية الخبز وغطية .
4-سبية نصف ساعة يختمر تاني وضعي الفانيليا ع البيض اضربيهم وامسحي بيهم الوجة ودخلية الفرن حتي تمام النضج وقدمية لاولادك حلو جدا للعشا وللمدارس .
المقادير :
4كوب دقيق
نصف كوب لبن بودرة
ملعقة كبيرة خميرة
1/2 كوب سمنة
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
للحشو :
لانشون
جبنة رومي
للوجة :
بيضة
فانيليا
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق واللبن والخميرة والسكر والملح واعجن وانزل السمنة والبيض والفانيليا واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر .
2- وبعدين اقوم بفرد العجينة مستطيل واظبط مقاسها من الجوانب لو مفرودة كويس تمام لو مبهدلة بالسكينة واعمليها مستطيل مظبوط.
3- فومي بتقسيم العجينة اتنين بالسكينة واعمليها علي شكل مثلث بالسكينة واحشيها بالانشون بس او بالرومي بس او بالاتنين ولفي من اول المثلث لغاية البوز وحطيهم في صنية الخبز وغطية .
4-سبية نصف ساعة يختمر تاني وضعي الفانيليا ع البيض اضربيهم وامسحي بيهم الوجة ودخلية الفرن حتي تمام النضج وقدمية لاولادك حلو جدا للعشا وللمدارس .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق