بيتزا اللحمة المفرومة
المقادير :
2كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
2ملعقة كبيرة زيت
ماء للعجن
للوجة :
ربع كيلو لحمة مفرومة
بصل مفروم
فلفل رومي
طماطم مكعبات
ملح
قرفة
جنزبيل
فلفل اسود
عصير طماطم
ثوم مفروم
ملعقة كبيرة زعتر
زيت
جبنة رومي
مونزاريلا
زيتون اسود حلقات
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واقوم بالخفق واضع الزيت واعجن بالماء حتي تصبح عجينة طرية اقوم بتغطيتها واتركها تختمر .
2- فيحلة علي النار اضع الطماطم والزعتر والملح والفلفل الاسود والزيت واتركهم علي النار حتي تصبح 1/2 تسبيكة .
3- اضع طاسة علي النار واضع زيت وانزل باللحمة تغير لونها انزل الطماطم والفلفل والبصل و واسويهم مع بعض انزل الزيتون وتقليبة واطفي .
4- اقوم بفرد العجينة واضع الصلصة وافردها وانزل باللخلطة واضع جبنة رومي والمونزاريلا واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج علي درجة حرارة 200 واخرجها اغطيها .
المقادير :
2كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
2ملعقة كبيرة زيت
ماء للعجن
للوجة :
ربع كيلو لحمة مفرومة
بصل مفروم
فلفل رومي
طماطم مكعبات
ملح
قرفة
جنزبيل
فلفل اسود
عصير طماطم
ثوم مفروم
ملعقة كبيرة زعتر
زيت
جبنة رومي
مونزاريلا
زيتون اسود حلقات
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واقوم بالخفق واضع الزيت واعجن بالماء حتي تصبح عجينة طرية اقوم بتغطيتها واتركها تختمر .
2- فيحلة علي النار اضع الطماطم والزعتر والملح والفلفل الاسود والزيت واتركهم علي النار حتي تصبح 1/2 تسبيكة .
3- اضع طاسة علي النار واضع زيت وانزل باللحمة تغير لونها انزل الطماطم والفلفل والبصل و واسويهم مع بعض انزل الزيتون وتقليبة واطفي .
4- اقوم بفرد العجينة واضع الصلصة وافردها وانزل باللخلطة واضع جبنة رومي والمونزاريلا واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج علي درجة حرارة 200 واخرجها اغطيها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق