--> طريقة عمل كيكة بسكوت - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / الحلويات / علي قد الايد / كيكة البسكوت / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل كيكة بسكوت

كيكة بسكوت 

المقادير :
كوب لبن مكثف
2بيضة 
دقيق للعجن 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
للوجة :
شيكولاتة دريم  بيضاء سايحة 
شيكولاتة دريم خام سايحة 
فول سوداني مجروش
كريمة الزبدة :
كوب زبدة 
1/4 كوب لبن
3كوب سكر بودرة 
2ملعقة كبيرة كاكاو 

الطريقة :
1- في البولة اضع اللبن والبيض  واضع علي الدقيق الملح والبيكينج بودر واقلبهم  وانزل بالدقيق وحدة وحدة حتي احصل علي عجينة طرية .

2- بعد العجن اعملها اسطوانة واقطعها قطع حسب الحجم المناسب واكورهم واقوم بفردهم رقيق جدا واقوم بتسويتهم علي الطاسة .

3- بعد تسويتهم جيدا اقوم بتسويتهم نفس المقاس ممكن بقطاعة او بولة او طبق واشيل الاطراف لازم يكونو نفس المقاس .

4- في بولة اضع الزبدة واضربها بالمضرب الكهربائي واضع السكر ويتخلطو جيدا انزل الكاكاو واللبن حتي احصل علي كريمة متماسكة ممكن ابدلها بكريم شانتية .

5- اضع بين كل طبقة وطبقة من كريمة الزبدة لغاية معمل 8طبقات واجي علي الطبقة الاخيرة وافرد كريمة الزبدة وعليها وافردها علي الجوانب اغطيها تماما .

6- ادخلها الثلاجة تسقع وانزل عليها بالشيكولاتة الخام البني او البيضة حسب الرغبة وتكون سخنة واغطيها كلها وازينها بالبيضة واضع علي الجوانب الفول المجروش وعلي السطح حسب التزيين المناسب ليكي وادخلها الثلاجة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top