--> حلقة اليوم من الشيف نجلاء الشرشابى 07/10/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة اليوم / نجلاء الشرشابى

حلقة اليوم من الشيف نجلاء الشرشابى 07/10/2017

الكشري

المقادير :
2كوب ارز 
2كوب عدس جبة  منقوع
كوب شعرية 
حمص منقوع ومسلوق
بصل جوانج
ثوم
مكرونة مسلوقة 
2كوب زيت 
شطة 
ثوم مفروم
عصير طماطم 
1/2 ملعقة صغيرة سكر 
خل 
بصل مفروم
ملح
فلفل اسود
كمون

الطريقة :
1- اضع في طاسة الزيت يسخن جدا انزل السكر وانزل البصل واحمرة واطلعة علي ورق مطبخ.

2- اضع في حلة القليل من البصل المفووم واضع من الزيت الي حمرت فيه البصل الجوانج واحمر البصلة وانزل العدس واضع ماء وملح وكمون وفص ثوم واتركة يستوي تماما .

3- اضع علي المكونة المسلوقة معلقتين من الزيت الي قلينا فيه البصل الجوانج انزلهم علي المكورنة واقلبهم مع بعض .

4- اقوم بتحمير الشعرية بنفس الزيت وانزلهم ع العدس اول ميستوي وانزل الارز واضع الماء واضع ملح واتركة يتشرب الماء ويستوي تماما .

5- في حلة علي النار اضع بصل مفروم واحمرو بشوية من نفس الزيت واقوم بوضع العصير الطماطم واضع ملح وفلفل وكمون وشطة واتركها تتسبك تماما وتتقل .

6- اخر حاجة اعمل الدقة طبق انزل الملح وكمون وفلفل وخل وثوم وشوية مية صغيرين واقلب ده كلومع بعض .

7- احضر طبق التقديم اضع المكرونة والارز بالشعرية بالعدس والحمص  والصلصة والبصل وبجانبهم الدقة .

عجة بالخضار 

المقادير :
5بيضات 
1/2 كوب دقيق
1/2 كوب لبن -ماء
بطاطس مسلوقة ومهروسة 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
بصل مبشور 
جزر مبشور 
طماطم مكعبات
فلفل رومي مكعبات 
فلفل حامي 
شبت مفروم
كزبرة خضرا مفرومة 
بقدونس مفروم
ملح
فلفل اسود
كمون 
ربع كوب زيت 

الطريقة :
1- في بولة اضع البصلة وملح وفلفل واقلبهم انزل البيض والدقيق والبيكينج بودر والزيت واللبن او الماء واخلطهم سويا .

2- الجزر والطماطم والخضرة والفلفل الرومي والحامي حسب الرغبة والبطاطس وملح وفلفل وكمون واقلب كل ده مع بعضهم كويس .

3- اقوم بدهن قالب بيريكس وانزل كل الخليط وادخلهم الفرن لتمام النضج واقدمة .

 تورتة بعجينة بلح الشام 


المقادير :
2كوب دقيق 
كوب ونصف ماء 
نصف كوب زيت 
6بيضات 
فانيليا 
ملعقة كبيرة سكر 
رشة ملح
شربات 
الحشو :
كريمة حشو دريم فرلااولة وباكو شيكولاتة 
2كوب لبن 

الطريقة :
1- علي النار اضع ماء في حلة واتركة يسخن انزل الزيت والسكر واضع ع الدقيق رشة ملح وانزل الدقيق واقلب حتي تصبح عجينة مستوية .

2- انزل العجينة في العجان حتي تصبح باردة انزل بيضة بيضة والفانيليا واتركهم يعجنو حتي يتداخلو .

3- احضر 2بولة اضع في كل بولة  كوب لبن واضع باكو في كل بولة واخلط بالمضرب الكهربائي حتي يصبحم الاتنين متماسكين .

4- اضع العجينة في كيس حلواني واقوم  بقصة لتصبح الفتحة كبيرة احضر صنية مدهونة زيت اقوم بعمل وردتان بنفس المقاس وادخلهم الفرن لتمام النضج ممكن اعمل كور صغيرة لو فاض عجينة .

5- بعد نضج العجينة اتركها تبرد تماما واقوم بتنغيزها بالسكينة واضع اول واحدة علي طبق التقديم واوزع عليها شربات بارد واقوم بتزينها بالكريمة الشيكولاتة والفراولة واضع الاخري اغرزها بالسكينة واوزع عليها الشربات وازينها بالكريمة ممكن تعملي التزيين المفضل وممكن تحشي كرات صغيرة من العجينة المتبقية وازين بيها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top