طاجن قلقاس احمر باللحمة المفرومة
المقادير :
قلقاس
لحمة مفرومة
ثوم مفروم
بصل
صلصة طماطم
مكعب مرق
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
كزبرة ناشفة
الطريقة :
1- اقوم بتقشير القلقاس واتركها تجف واقوم بتقطيعها مكعبات حسب الحجم المناسب .
2- اقوم بتسخين طاسة واضع فيها سمنة وانزل كل القلقاس فيها واعطيها تشويحة .
3- بعدين انزل البصل وثوم بسيط واقلب من وقت للتاني اضع ملح كيس صلصة واحد ومكعب مرق اضع ماء يدوب يكون مغطية فقط .
4- طاسة علي النار تسخن اضع اللحمة المفرومة وبعد سويها اضع ملح وفلفل وقرفة وجنزبيل .
5-اضع اللحمة علي القلقاس واضع طاسة علي النار اضع سمنة وانزل الثوم واحمرة وانزل الكزبرة واحمرها وعليها كيس صلصة طماطم واقلبهم وانزلهم علي القلقاس .
6- احضر طاجن اضع كل المكونات القلقاس باللحمة بالطشة وادخلهم الفرن لتمام النضج .
ارز بالليمون والشبت
المقادير :
ارز
شبت مفروم
سمنة
عصير ليمون
بشر ليمون
مرقة للدجاج
بصل
ملح
الطريقة :
1- اضع سمنة وانزل البصل واحمرها وانزل الارز وعصير الليمون وبشر الليمون واقلب .
2- انزل مرقة الدجاج والملح والماء نفس كمية الارز واتركة متغطي يتشرب الماء اضع الشبت واقلبهم واغطي واوطي النار واتركة يكمن سواه .
تخزين القلقاس
المقادير :
قلقاس بحجم متوسط
اكياس نايلون
الطريقة :
1- اقوم بتقشير القلقاس واقوم بترك القلقاس علي فوط نضيفة حتي يجف تماما .
2- اقوم بتقطيع القلقاس مربعات حسب الحجم المناسب لكي واقوم بوضعهة في اكياس .
3- قومي باخراج الهواء حاولي ان كل قطع القلقاس تكون جمب بعد واغلق الكيس واضعهم في الفليزر .
المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة كاكاو
2ملعقة كبيرة سكر
2ملعقة كبيرة سمنة
1/2 كوب زبادي
ملعقة صغيرة خميرة
رشة ملح
ماء للعجن
الصوص :
1/2كوب كاكاو
1/2 كوب سكر
1/2 كوب لبن
1/2 كوب زيت
الطريقة :
1- اعجن الدقيق والملح والسكر والخميرة والكاكاو واعجن انزل السمن والزبادي .
2- اعجن فيها شوية وانزل الماء وحدة وحدة حتي احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر .
3- اقوم بتشكيلها رول واقطعها حسب الحجم المناسب ليكي واقوم ببرمها اصابع طويلة واقوم بتضفير كل 3اصابع .
4- بعد مضفرهم اوصلهم ببعض دائرة واضعهم في صنية و واغطيها حتي تختمر مرة اخري وادخلها الفرن لتمام النضج .
5- اقوم بضرب الكاكاو والزيت والسكر واللبن في الخلاط حتي يصبح بقوام ثقيل وتبرد الفطائر انزل عليه الصوص .
مهلبية بطاطا
المقادير :
1/2 كيلو بطاطا مسلوقة ومهروسة
1/2 كيلو جزر مسلوق ومهروس
3كوب لبن
كوب سكر
1/2 كوب نشا
فانيليا
جوز هند
زبيب
الطريقة :
1- في حلة اضع اللبن والبطاطا والجزر وادوب كل ده مع بعض واضعهم علي النار انزل السكر والفانيليا .
2- اقوم باذابو النشا في لبن او ماء وانزل علي اللبن مع التقليب تغلي وتتقل اطفي واضعها في بولات او اطباق التقديم وازينها بزبيب او جوز هند حسب الرغبة .
5- اقوم بضرب الكاكاو والزيت والسكر واللبن في الخلاط حتي يصبح بقوام ثقيل وتبرد الفطائر انزل عليه الصوص .
مهلبية بطاطا
المقادير :
1/2 كيلو بطاطا مسلوقة ومهروسة
1/2 كيلو جزر مسلوق ومهروس
3كوب لبن
كوب سكر
1/2 كوب نشا
فانيليا
جوز هند
زبيب
الطريقة :
1- في حلة اضع اللبن والبطاطا والجزر وادوب كل ده مع بعض واضعهم علي النار انزل السكر والفانيليا .
2- اقوم باذابو النشا في لبن او ماء وانزل علي اللبن مع التقليب تغلي وتتقل اطفي واضعها في بولات او اطباق التقديم وازينها بزبيب او جوز هند حسب الرغبة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق