--> حلقة نجلاء الشرشابي اليوم 16/10/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة اليوم / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي اليوم 16/10/2017


 طاجن قلقاس احمر باللحمة المفرومة 



المقادير :
قلقاس 
لحمة مفرومة 
ثوم مفروم
بصل 
صلصة طماطم 
مكعب مرق
ملح
فلفل اسود
قرفة 
جنزبيل 
كزبرة ناشفة 

الطريقة :
1- اقوم بتقشير القلقاس واتركها تجف واقوم بتقطيعها مكعبات حسب الحجم المناسب .

2- اقوم بتسخين طاسة واضع فيها سمنة وانزل كل القلقاس فيها واعطيها تشويحة .

3- بعدين انزل البصل وثوم بسيط واقلب من وقت للتاني اضع ملح كيس صلصة واحد ومكعب مرق اضع ماء يدوب يكون مغطية فقط .

4-  طاسة علي النار تسخن اضع اللحمة المفرومة وبعد سويها اضع  ملح وفلفل وقرفة وجنزبيل .


5-اضع اللحمة علي القلقاس واضع طاسة علي النار اضع سمنة وانزل الثوم واحمرة وانزل الكزبرة واحمرها وعليها كيس صلصة طماطم واقلبهم وانزلهم علي القلقاس .

6- احضر طاجن اضع كل المكونات القلقاس باللحمة بالطشة وادخلهم الفرن لتمام النضج .
ارز بالليمون والشبت 

المقادير :
ارز 
شبت مفروم
سمنة 
عصير ليمون
بشر ليمون
مرقة للدجاج
بصل 
ملح

الطريقة :
1- اضع سمنة وانزل البصل واحمرها وانزل الارز وعصير الليمون وبشر الليمون واقلب .

2- انزل مرقة الدجاج والملح والماء نفس كمية الارز واتركة متغطي يتشرب الماء اضع الشبت واقلبهم واغطي واوطي النار واتركة يكمن سواه .

تخزين القلقاس 



المقادير :
قلقاس بحجم متوسط
اكياس نايلون

الطريقة :
1- اقوم بتقشير القلقاس واقوم بترك القلقاس علي فوط نضيفة حتي يجف تماما .

2- اقوم بتقطيع القلقاس مربعات حسب الحجم المناسب لكي واقوم بوضعهة في اكياس .

3- قومي باخراج الهواء حاولي ان كل قطع القلقاس تكون جمب بعد واغلق الكيس واضعهم في الفليزر .


فطير بالشيكولاتة 

المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة كاكاو 
2ملعقة كبيرة سكر 
2ملعقة كبيرة سمنة 
1/2 كوب زبادي 
ملعقة صغيرة خميرة 
رشة ملح
ماء للعجن 
الصوص :
1/2كوب كاكاو 
1/2 كوب سكر 
1/2 كوب لبن 
1/2 كوب زيت 

الطريقة :
1- اعجن الدقيق والملح والسكر والخميرة والكاكاو واعجن انزل السمن والزبادي .

2- اعجن فيها شوية وانزل الماء وحدة وحدة حتي احصل علي عجينة طرية اغطيها واتركها تختمر .

3- اقوم بتشكيلها رول واقطعها حسب الحجم المناسب ليكي واقوم ببرمها اصابع طويلة واقوم بتضفير كل 3اصابع .

4- بعد مضفرهم اوصلهم ببعض دائرة واضعهم في صنية و واغطيها حتي تختمر مرة اخري وادخلها الفرن لتمام النضج .

5- اقوم بضرب الكاكاو والزيت والسكر واللبن في الخلاط حتي يصبح بقوام ثقيل وتبرد الفطائر انزل عليه الصوص .

مهلبية بطاطا



المقادير :
1/2 كيلو بطاطا مسلوقة ومهروسة
1/2 كيلو جزر مسلوق ومهروس
3كوب لبن
كوب سكر
1/2 كوب نشا
فانيليا
جوز هند
زبيب

الطريقة :
1- في حلة اضع اللبن والبطاطا والجزر وادوب كل ده مع بعض واضعهم علي النار انزل السكر والفانيليا .


2- اقوم باذابو النشا في لبن او ماء وانزل علي اللبن مع التقليب تغلي وتتقل اطفي واضعها في بولات او اطباق التقديم وازينها بزبيب او جوز هند حسب الرغبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top