--> حلقة نجلاء الشرشابي 2/10/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة اليوم / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي 2/10/2017

الملوخية الخضراء

المقادير :
ملوخية 
مرقة 
ثوم مفروم
ملعقة كبيرة كزبرة ناشفة 
ملعقة كبيرة سمنة
نصف مكعب مرق
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- اقوم بوضع المرقة والمكعب علي النار تسخن جدا .

2- اضع في بولة الملوخية وانزل عليها المرقة وحدة وحدة حتي تصبح بسمك المناسب ليكي .

3- قومي بوضع طاسة علي النار ضعي  السمنة تسيح نزلي الثوم يصفر نزلي الكزبرة وشوحيها .

4- تظهر ريحة الكزبرة اضع الملوخية علي النار وانزل الطشة علي الملوخية تعمل فقاقيع  واطفي وانزلها علي طاسة الطشة واغرفها .

تخزين الملوخية الخضراء


المقادير :
كيلو ملوخية 
2كوب ماء 

الطريقة :
1- اقوم بوضع الملوخية في بولة اضع عليها الماء واقلبهم مع بعض .

2- اقوم بتقسيم الكمية علي اكياس حسب الحاجة واقوم بتخريج الهواء تماما من الاكياس .

3- اقوم بفردها داخل الكيس واغلق الكيس عليها احضر صنية اقوم برص الاكياس بجانب بعض واخلهم الفليزر وبعد التجمد اضعهم علي بعض .

خبز التوست 

المقادير :
4كوب دقيق
نصف كوب زيت 
3ملعقة كبيرة لبن بودرة 
2ملعقة كبيرة سكر 
كيس خميرة فورية دريم 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
نصف ملعقة صغيرة ملح
ماء دافيء للعجن 
للوجة :
بيضة 
فانيليا 
كمون حبوب 
حبة البركة 
شمر حبوب 

الطريقة :
1- في العجان اضع السكر والخميرة واللبن  وربع الزيت وكوب من الماء واعجن حتي يختلط الخليط جيدا .

2- اضع علي الدقيق الملح والبيكينج بودر واقلبهم وانزل علي الخليط واعجن ولو احتاجت ماء انزل حتي تتكون عجينة طرية .

3- انزل الزيت المتبقي مع العجن واضعها في بولة واغطيها واتركها يتضاعف حجمها في مكان دافيء .

4- تختمر اقوم بعمل العجينة رول واحضر قالب انجليش كيك وادهنو زيت وانزل العجينة واغطيها واتركها تختمر مرة اخري .

5- اتركها نصف ساعة اخري واقوم بخفق البيض والفانيا وادهن الوجة وانزل بالحبة والشمر والكمون وادخلها الفرن لتمام النضج.


مكرونة بشاميل 

المقادير :
نصف كيلو مكرونة قلم مسلوقة 
ربع كيلو لحمة مفرومة 
بصل مفروم
فلفل اخضر رومي مفروم
1/2 ملعقة كبيرة سمنة 
قرفة 
جنزبيل 
ملح
فلفل اسود
للبشاميل :
2كوب لبن
2كوب مرقة 
2بيضات 
2ملعقة كبيرة سمنة 
3ملعقة كبيرة دقيق

الطريقة :
1- طاسة علي النار اضع السمنة تسيح انزل اللحمة واقلب حتي تتغير لونها تماما واضع البصل والفلفل وملح وفلفل اسود وقرفة وجنزبيل حتي تصبح بتمام النضج .

2- حلة علي النار اضع فيها السمنة تتقدح انزل الدقيق واقلب حتي ياخذ اللون الدهبي وتظهر رائحتة انزل باللبن واللمرقة واقوم بالتقليب حتي يصبح له قوام .

3- اضع الملح والفلفل الاسود  واخذ منة ربع كميتة في بولة اخري اضع علي الموجود في الحلة بيضة مع التقليب والاخر بيضة مع التقليب .

4- انزل المكرونة علي البشاميل الموجود في الحلة واقلبهم جيدا وادهن صنية بالسمن انزل نصف كمية المكرونة وافردها واضع اللحمة المفرومة وانزل بباقي كمية المكرونة وافردها انزل البشاميل علي الوجة واقوم بادخاالها الفرن لتمام النضج .

الهريسة 

المقادير :
كوب سميد
كوب دقيق
كوب جوز هند
كوب سمنة 
كوب ماء 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
ملعقة صغيرة فانيليا 
رشة ملح
للوجة :
جوز هند
شربات بارد

الطريقة :
1- في بولة اضع السمنة والسميد والدقيق وجوز الهند والماء والبيكينج بودر والفانيليا والملح واقلبهم سويا .

2- اتاكد ان السمنة اختلطت بكل المكونات ادهن صالب مفرد بالسمنة كويس جدا افرد الخليط وانزل علي الوجة جوز الهند .


3- ادخل البسبوسة الفرن واطلعها اسقيها بالشربات واغطيها واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top