لازانيا بالطماطم
المقادير :
لازانيا :
3كوب دقيق
3بيضة
3ملعقة كبيرة زيت
1/3 كوب ماء
رشة ملح
صوص الطماطم :
عصير طماطم
بصلة مبشورة
ثوم مفروم
سمنة
طماطم مكعبات
ملح
فلفل اسود
الحشو :
لحمة معصجة
للوجة :
جبنة مونزاريلا
الطريقة :
1- اضع في العجان الدقيق وملح والبيض والزيت وانزل الماء للتكون عجينة طرية .
2-اقوم بفرد العجينة مستطيل اقسمها شرائح لازانيا اقوم بتسخين ماء اضع فيها ملح وزيت .
3- انزل شرائح الازانيا حتي تصبح ناضجة وانشلها واتركها منفردة حتي تهدء تماما .
4- حلة علي النار اضع سمنة تسيح انزل البصلة وادبلها انزل الثوم اشوحهم بالقليل من الملح والفلفل انزل عصير الطماطم وملح وفلفل واعطيها نصف تسبيكة .
5- احضر قالب بيريكس اضع كبشة من الصلصة اضع طبقة لازانيا وكبشة صلصة وطبقة لازانيا وكبشة صلصة وقطع طماطم واضع طبقة لازانيا .
6- انزل اللحمة المفرومة اضع كبشة صلصة وطبقة لازانيا وكبشة صلصة وطبقة لازانيا اضع قطع طماطم وانزل الصلصة كلها المتبقية واضع طبقة من الجبنة المونزاريلا وادخلها الفرن لتمام النضج .
كرواسون بالعجوة
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية دريم
ربع كوب زبدة
رشة ملح
لبن للعجن
زبدة للدهن بدرجة حرارة الغرفة
للحشوة :
كوب عجوة
كوب سمسم
للوجة :
لبن
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واعجن انزل الزبدة واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية .
2- اغطي العجينة واتركها تختمر ويتضاعف حجمها اقوم بتقسيمها كورات بنفس الحجم اقوم بفرد كل الكورات بنفس الحجم والسمك .
3- امسح علي اول طبقة زبدة واضع عليها الطبقة الثانية وادهن زبدة وهكذا حتي اخر طبقة ادهنها زبدة يبقا كل الطبقات تدهن بالزبدة .
4- اضعها في طبق واغطيها بكيس نايلون وادخلها التلاجة لمدة 4ساعات وبعد ماطلعها افردها تكون دائرة كبيرة اقسمها مثلثات بالحجم المناسب .
5- اقوم بوضع السمسم علي العجوة واقلبهم جيدا مع بعضهم واقوم بعملها اصابع حسب الحجم المناسب واضعها علي الحرف العريض للكرواسون والف حتي اصل لاول المستطيل .
6- اغطي الكرواسون واتركة يختمر في صنية الخبزنصف ساعة وبعد ذلك ادهن الوجة باللبن وادخلة الفرن لتمام النضج واقدمة .
هريسة الباذنجان
المقادير :
باذنجان
فلفل رومي
بصل
طماطم
زيت
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اضع حلة علي النار اضع زيت انزل البصل والطماطم وملح وفلفل اسود واتركهم يدبلو .
2- اقوم بشوي الباذنجان وتقشيرة واشوي الفلفل الرومي واقوم بهرسهم واضع في البولة الفلفل والباذنجان .
3- واضع البصل مع الطماطم واقلبهم مع بعض واضع الخليط في برطمان واغلقة واقلب البرطمان وعند الاستخدام اخذ ما اريد واغلقة واقلبة مرة اخري .
بطاطا بالجزر والشيكولاتة
المقادير :
كيلو بطاطا مسلوقة ومهروسة
نصف كيلو جزر مسلوق ومهروس
فول سوداني
كوب قشطة بلدي
نصف كوب سكر
زبيب
جوز هند
نصف كوب شيكولاتة دريم مبشورة
للوجة :
شيكولاتة دريم سايحة
جزر مبشور
الطريقة :
1- في بولة انزل البطاطا والجزر والزبيب وجوز الهند والفول والقشطة والشيكولاتة اقوم بتقليبهم جيدا .
2- اضعهم في طبق واشكلهم زي التورتة وانزل الشيكولاتة السايحة علي الوجة واغطي بيها الخليط وازين بالجزر ممكن ازين بالشيكولاتة البيضاء حسب الرغبة .
المقادير :
لازانيا :
3كوب دقيق
3بيضة
3ملعقة كبيرة زيت
1/3 كوب ماء
رشة ملح
صوص الطماطم :
عصير طماطم
بصلة مبشورة
ثوم مفروم
سمنة
طماطم مكعبات
ملح
فلفل اسود
الحشو :
لحمة معصجة
للوجة :
جبنة مونزاريلا
الطريقة :
1- اضع في العجان الدقيق وملح والبيض والزيت وانزل الماء للتكون عجينة طرية .
2-اقوم بفرد العجينة مستطيل اقسمها شرائح لازانيا اقوم بتسخين ماء اضع فيها ملح وزيت .
3- انزل شرائح الازانيا حتي تصبح ناضجة وانشلها واتركها منفردة حتي تهدء تماما .
4- حلة علي النار اضع سمنة تسيح انزل البصلة وادبلها انزل الثوم اشوحهم بالقليل من الملح والفلفل انزل عصير الطماطم وملح وفلفل واعطيها نصف تسبيكة .
5- احضر قالب بيريكس اضع كبشة من الصلصة اضع طبقة لازانيا وكبشة صلصة وطبقة لازانيا وكبشة صلصة وقطع طماطم واضع طبقة لازانيا .
6- انزل اللحمة المفرومة اضع كبشة صلصة وطبقة لازانيا وكبشة صلصة وطبقة لازانيا اضع قطع طماطم وانزل الصلصة كلها المتبقية واضع طبقة من الجبنة المونزاريلا وادخلها الفرن لتمام النضج .
كرواسون بالعجوة
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية دريم
ربع كوب زبدة
رشة ملح
لبن للعجن
زبدة للدهن بدرجة حرارة الغرفة
للحشوة :
كوب عجوة
كوب سمسم
للوجة :
لبن
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واعجن انزل الزبدة واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية .
2- اغطي العجينة واتركها تختمر ويتضاعف حجمها اقوم بتقسيمها كورات بنفس الحجم اقوم بفرد كل الكورات بنفس الحجم والسمك .
3- امسح علي اول طبقة زبدة واضع عليها الطبقة الثانية وادهن زبدة وهكذا حتي اخر طبقة ادهنها زبدة يبقا كل الطبقات تدهن بالزبدة .
4- اضعها في طبق واغطيها بكيس نايلون وادخلها التلاجة لمدة 4ساعات وبعد ماطلعها افردها تكون دائرة كبيرة اقسمها مثلثات بالحجم المناسب .
5- اقوم بوضع السمسم علي العجوة واقلبهم جيدا مع بعضهم واقوم بعملها اصابع حسب الحجم المناسب واضعها علي الحرف العريض للكرواسون والف حتي اصل لاول المستطيل .
6- اغطي الكرواسون واتركة يختمر في صنية الخبزنصف ساعة وبعد ذلك ادهن الوجة باللبن وادخلة الفرن لتمام النضج واقدمة .
هريسة الباذنجان
المقادير :
باذنجان
فلفل رومي
بصل
طماطم
زيت
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اضع حلة علي النار اضع زيت انزل البصل والطماطم وملح وفلفل اسود واتركهم يدبلو .
2- اقوم بشوي الباذنجان وتقشيرة واشوي الفلفل الرومي واقوم بهرسهم واضع في البولة الفلفل والباذنجان .
3- واضع البصل مع الطماطم واقلبهم مع بعض واضع الخليط في برطمان واغلقة واقلب البرطمان وعند الاستخدام اخذ ما اريد واغلقة واقلبة مرة اخري .
بطاطا بالجزر والشيكولاتة
المقادير :
كيلو بطاطا مسلوقة ومهروسة
نصف كيلو جزر مسلوق ومهروس
فول سوداني
كوب قشطة بلدي
نصف كوب سكر
زبيب
جوز هند
نصف كوب شيكولاتة دريم مبشورة
للوجة :
شيكولاتة دريم سايحة
جزر مبشور
الطريقة :
1- في بولة انزل البطاطا والجزر والزبيب وجوز الهند والفول والقشطة والشيكولاتة اقوم بتقليبهم جيدا .
2- اضعهم في طبق واشكلهم زي التورتة وانزل الشيكولاتة السايحة علي الوجة واغطي بيها الخليط وازين بالجزر ممكن ازين بالشيكولاتة البيضاء حسب الرغبة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق