--> حلقة نجلاء الشرشابي 24/10/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة اليوم / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي 24/10/2017

لازانيا بالطماطم 


المقادير :
لازانيا :
3كوب دقيق
3بيضة 
3ملعقة كبيرة زيت 
1/3 كوب ماء 
رشة ملح
صوص الطماطم :
عصير طماطم 
بصلة مبشورة 
ثوم مفروم 
سمنة 
طماطم مكعبات 
ملح
فلفل اسود
الحشو :
لحمة معصجة 
للوجة :
جبنة مونزاريلا 

الطريقة :
1- اضع في العجان الدقيق وملح والبيض والزيت وانزل الماء للتكون عجينة طرية .

2-اقوم بفرد العجينة مستطيل اقسمها شرائح لازانيا اقوم بتسخين ماء اضع فيها ملح وزيت .

3- انزل شرائح الازانيا حتي تصبح ناضجة وانشلها واتركها منفردة حتي تهدء تماما .

4- حلة علي النار اضع سمنة تسيح انزل البصلة وادبلها انزل الثوم اشوحهم بالقليل من الملح والفلفل انزل عصير الطماطم وملح وفلفل واعطيها نصف تسبيكة .

5- احضر قالب بيريكس اضع كبشة من الصلصة اضع طبقة لازانيا وكبشة صلصة وطبقة لازانيا وكبشة صلصة وقطع طماطم واضع طبقة لازانيا .

6- انزل اللحمة المفرومة اضع كبشة صلصة وطبقة لازانيا وكبشة صلصة وطبقة لازانيا اضع قطع طماطم وانزل الصلصة كلها المتبقية واضع طبقة من الجبنة المونزاريلا وادخلها الفرن لتمام النضج .

كرواسون بالعجوة 


المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة فورية دريم
ربع كوب زبدة 
رشة ملح
لبن للعجن
زبدة للدهن بدرجة حرارة الغرفة 
للحشوة :
كوب عجوة
كوب سمسم
للوجة :
لبن 

الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والملح والسكر والخميرة واعجن انزل الزبدة واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية .

2- اغطي العجينة واتركها تختمر ويتضاعف حجمها اقوم بتقسيمها كورات بنفس الحجم اقوم بفرد كل الكورات بنفس الحجم والسمك .

3- امسح علي اول طبقة زبدة واضع عليها الطبقة الثانية وادهن زبدة وهكذا حتي اخر طبقة ادهنها زبدة يبقا كل الطبقات تدهن بالزبدة .

4- اضعها في طبق واغطيها بكيس نايلون وادخلها التلاجة لمدة 4ساعات وبعد ماطلعها افردها تكون دائرة كبيرة اقسمها مثلثات بالحجم المناسب .

5- اقوم بوضع السمسم علي العجوة واقلبهم جيدا مع بعضهم واقوم بعملها اصابع حسب الحجم المناسب واضعها علي الحرف العريض للكرواسون والف حتي اصل لاول المستطيل .


6- اغطي الكرواسون واتركة يختمر في صنية الخبزنصف ساعة  وبعد ذلك ادهن الوجة باللبن وادخلة الفرن لتمام النضج واقدمة .

هريسة الباذنجان 


المقادير :
باذنجان 
فلفل رومي 
بصل 
طماطم 
زيت 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- اضع حلة علي النار اضع زيت انزل البصل والطماطم وملح وفلفل اسود واتركهم يدبلو .

2- اقوم بشوي الباذنجان وتقشيرة واشوي الفلفل الرومي واقوم بهرسهم واضع في البولة الفلفل والباذنجان .


3- واضع البصل مع الطماطم واقلبهم مع بعض واضع الخليط في برطمان واغلقة واقلب البرطمان وعند الاستخدام اخذ ما اريد واغلقة واقلبة مرة اخري .

 بطاطا بالجزر والشيكولاتة 


المقادير :
كيلو بطاطا مسلوقة ومهروسة 
نصف كيلو جزر مسلوق ومهروس 
فول سوداني
كوب قشطة بلدي
نصف كوب سكر 
زبيب 
جوز هند
نصف كوب شيكولاتة دريم مبشورة 
للوجة :
شيكولاتة دريم سايحة 
جزر مبشور 

الطريقة :
1- في بولة انزل البطاطا والجزر والزبيب وجوز الهند والفول والقشطة والشيكولاتة اقوم بتقليبهم جيدا .


2- اضعهم في طبق واشكلهم زي التورتة وانزل الشيكولاتة السايحة علي الوجة واغطي بيها الخليط وازين بالجزر ممكن ازين بالشيكولاتة البيضاء حسب الرغبة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top