طاجن قلقاس احمر باللحمة المفرومة
المقادير :
قلقاس
لحمة مفرومة
ثوم مفروم
بصل
صلصة طماطم
مكعب مرق
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
كزبرة ناشفة
الطريقة :
1- اقوم بتقشير القلقاس واتركها تجف واقوم بتقطيعها مكعبات حسب الحجم المناسب .
2- اقوم بتسخين طاسة واضع فيها سمنة وانزل كل القلقاس فيها واعطيها تشويحة .
3- بعدين انزل البصل وثوم بسيط واقلب من وقت للتاني اضع ملح كيس صلصة واحد ومكعب مرق اضع ماء يدوب يكون مغطية فقط .
4- طاسة علي النار تسخن اضع اللحمة المفرومة وبعد سويها اضع ملح وفلفل وقرفة وجنزبيل .
5-اضع اللحمة علي القلقاس واضع طاسة علي النار اضع سمنة وانزل الثوم واحمرة وانزل الكزبرة واحمرها وعليها كيس صلصة طماطم واقلبهم وانزلهم علي القلقاس .
6- احضر طاجن اضع كل المكونات القلقاس باللحمة بالطشة وادخلهم الفرن لتمام النضج .
المقادير :
قلقاس
لحمة مفرومة
ثوم مفروم
بصل
صلصة طماطم
مكعب مرق
ملح
فلفل اسود
قرفة
جنزبيل
كزبرة ناشفة
الطريقة :
1- اقوم بتقشير القلقاس واتركها تجف واقوم بتقطيعها مكعبات حسب الحجم المناسب .
2- اقوم بتسخين طاسة واضع فيها سمنة وانزل كل القلقاس فيها واعطيها تشويحة .
3- بعدين انزل البصل وثوم بسيط واقلب من وقت للتاني اضع ملح كيس صلصة واحد ومكعب مرق اضع ماء يدوب يكون مغطية فقط .
4- طاسة علي النار تسخن اضع اللحمة المفرومة وبعد سويها اضع ملح وفلفل وقرفة وجنزبيل .
5-اضع اللحمة علي القلقاس واضع طاسة علي النار اضع سمنة وانزل الثوم واحمرة وانزل الكزبرة واحمرها وعليها كيس صلصة طماطم واقلبهم وانزلهم علي القلقاس .
6- احضر طاجن اضع كل المكونات القلقاس باللحمة بالطشة وادخلهم الفرن لتمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق