--> طريقة عمل الاكلير - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / الاكلير / الحلويات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل الاكلير

الاكلير

المقادير :
العجينة :
2كوب الا ربع دقيق
2كوب الا ربع ماء
1/4 كوب نشا
ربع كوب زيت
4بيضات
4باكو فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
الحشو :
كوب لبن
2ملعقة صغيرة سكر 
ملعقة كبيرة كاسترد
للوجة :
شيكولاتة سايحة 

الطريقة :
1- علي النار اضع حلة فيها ماء والزيت تسخن اضع علي الدقيق الملح والبيكينج بودر والنشا .

2- انزل الدقيق بمكوناتة علي الماء واقلب حتي تتكون عجينة واقوم بانزالها في العجان لو مفيش عجان اتركها تبرد تماما .

3- اضع علي البيض الفانيليا واقوم بانزال البيض وحدة وحدة لازم البيضة تدخل جوة العجين حتي يندمج كل البيض .

4- اضع العجينة في كيس حلواني واقوم بتنزيلة علي ورق زبدة علي صنية مثل بلح الشام بس اكبر شوية وادخلها الفرن لتمام النضج.

5- علي النار انزل اللبن والسكر والكاسترد واقلبهم حتي يغلي ويصبح له قوام اقوم بفتح الاكلير من الجنب احشية بالكاسترد وانزل الوجة في الشيكولاتة واقدمة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top