الاكلير
المقادير :
المقادير :
العجينة :
2كوب الا ربع دقيق
2كوب الا ربع ماء
1/4 كوب نشا
ربع كوب زيت
4بيضات
4باكو فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
الحشو :
كوب لبن
2ملعقة صغيرة سكر
ملعقة كبيرة كاسترد
للوجة :
شيكولاتة سايحة
للوجة :
شيكولاتة سايحة
الطريقة :
1- علي النار اضع حلة فيها ماء والزيت تسخن اضع علي الدقيق الملح والبيكينج بودر والنشا .
2- انزل الدقيق بمكوناتة علي الماء واقلب حتي تتكون عجينة واقوم بانزالها في العجان لو مفيش عجان اتركها تبرد تماما .
3- اضع علي البيض الفانيليا واقوم بانزال البيض وحدة وحدة لازم البيضة تدخل جوة العجين حتي يندمج كل البيض .
4- اضع العجينة في كيس حلواني واقوم بتنزيلة علي ورق زبدة علي صنية مثل بلح الشام بس اكبر شوية وادخلها الفرن لتمام النضج.
5- علي النار انزل اللبن والسكر والكاسترد واقلبهم حتي يغلي ويصبح له قوام اقوم بفتح الاكلير من الجنب احشية بالكاسترد وانزل الوجة في الشيكولاتة واقدمة .
3- اضع علي البيض الفانيليا واقوم بانزال البيض وحدة وحدة لازم البيضة تدخل جوة العجين حتي يندمج كل البيض .
4- اضع العجينة في كيس حلواني واقوم بتنزيلة علي ورق زبدة علي صنية مثل بلح الشام بس اكبر شوية وادخلها الفرن لتمام النضج.
5- علي النار انزل اللبن والسكر والكاسترد واقلبهم حتي يغلي ويصبح له قوام اقوم بفتح الاكلير من الجنب احشية بالكاسترد وانزل الوجة في الشيكولاتة واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق