كمبود البلح
المقادير :
كيلو بلح اصفر
عصير ليمون
2كب سكر
3حبات قرنفل مسمار
6كوب ماء ساق البلح
الطريقة :
1- اقوم بادخال الخلة من اعلا ثمرة البلح وانزع منة النواه واقوم بتقشيرة .
2- اضعة في ماء علي النار والماء تكون مغطياه واتركة ييتسلق لمدة ساعة حتي يصبح بتمام السوا .
3- اتركة في الماء حتي يبرد تماما واخد منة 6كوب ماء من ماء السلق اضعهم علي النار وانزل القرنقل وعصير الليمون والسكر .
4- اترك الماء يغلي وانزل فيه البلح واطفي واقوم بتركة يهدء واخذ نصف الكمية اضعهم في برطمانات وعليهم العسل ده الكمبود .
5- استخدمة في الحلويات او ياكل حسب الاحتياج .
المقادير :
كيلو بلح اصفر
عصير ليمون
2كب سكر
3حبات قرنفل مسمار
6كوب ماء ساق البلح
الطريقة :
1- اقوم بادخال الخلة من اعلا ثمرة البلح وانزع منة النواه واقوم بتقشيرة .
2- اضعة في ماء علي النار والماء تكون مغطياه واتركة ييتسلق لمدة ساعة حتي يصبح بتمام السوا .
3- اتركة في الماء حتي يبرد تماما واخد منة 6كوب ماء من ماء السلق اضعهم علي النار وانزل القرنقل وعصير الليمون والسكر .
4- اترك الماء يغلي وانزل فيه البلح واطفي واقوم بتركة يهدء واخذ نصف الكمية اضعهم في برطمانات وعليهم العسل ده الكمبود .
5- استخدمة في الحلويات او ياكل حسب الاحتياج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق