فطيرة التفاح والقرفة
المقادير :
3ونص كوب دقيق
ربع كوب ماء دافيء
3/4كوب لبن فاتر
1/2كوب زبدة سائلة دافئة
3/4 كوب سكر
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
بشر ليمون-قرفة
للحشو :
6حبات تفاح
للوجة :
سكر بودرة منخول
الطريقة :
1- انزل الماء الدافي في البولة والخميرة والسكر واقوم بتقليبهم جيدا واضع ملعقة من الدقيق واتركها 10 دقايق متغطية لغاية متختمر .
2- انزل البيض واللبن والسكر وبشر الليمون والفانيليا وونزل شوية من الدقيق ونقلب واغطيها تاني واتركها نصف ساعة .
3- انزل الزبدة والدقيق ورشة الملح واقلب حتي تصبح عجينة طرية واضعها في قالب بيركس واتركها تختمر ويتضاعف حجمها متغطية .
4- اقوم بتقطيع التفاح شرائح واقوم بوضعهم بالتزيين المناسب وارش القرفة واقوم بادخالها علي صنية علي 180 درجة لتمام النضج واضع ع الوجة السكر البودرة .
المقادير :
3ونص كوب دقيق
ربع كوب ماء دافيء
3/4كوب لبن فاتر
1/2كوب زبدة سائلة دافئة
3/4 كوب سكر
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
رشة ملح
بشر ليمون-قرفة
للحشو :
6حبات تفاح
للوجة :
سكر بودرة منخول
الطريقة :
1- انزل الماء الدافي في البولة والخميرة والسكر واقوم بتقليبهم جيدا واضع ملعقة من الدقيق واتركها 10 دقايق متغطية لغاية متختمر .
2- انزل البيض واللبن والسكر وبشر الليمون والفانيليا وونزل شوية من الدقيق ونقلب واغطيها تاني واتركها نصف ساعة .
3- انزل الزبدة والدقيق ورشة الملح واقلب حتي تصبح عجينة طرية واضعها في قالب بيركس واتركها تختمر ويتضاعف حجمها متغطية .
4- اقوم بتقطيع التفاح شرائح واقوم بوضعهم بالتزيين المناسب وارش القرفة واقوم بادخالها علي صنية علي 180 درجة لتمام النضج واضع ع الوجة السكر البودرة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق