خبز كيزر بحبة البركة
المقادير :
3كوب دقيق
ربع كوب سمنة
ملعقة كبيرة خميرة
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة حبة البركة
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر
بيضة
فانيليا
ماء للعجن دافيء
حبة البركة
للوجة :
حبة البركة
بيضة
فانيليا
الطريقة :
1- في العجان انزل نصف كوب ماء وانزل الخميرة والسكر واللبن البودر واقوم بضربهم للاندماج .
2- انزل السمنة مع الضرب واضع علي الدقيقوحبة البركة و البيكينج بودر والملح واقلبهم وانزلهم علي العجان .
3- وانزل بالماء حتي تتكون عجينة طرية واغطيها واتركها تختمر حتي يتضاعف لاحجمها في مكان دافيء .
4- اقوم بتقسيم العجينة الخمرانة قد بعض واقوم بتكوريها اعمل كل الكمية واقوم بوضعهم في صنية الخبز .
5- اقوم بتغطيتهم واتركهم نصف ساعة واضرب البيض بالفانيليا واقوم بدهن الكيزر واضع حبة البركة وادخلها الفرن لتمام النضج .
المقادير :
3كوب دقيق
ربع كوب سمنة
ملعقة كبيرة خميرة
3ملعقة كبيرة لبن بودرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة حبة البركة
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر
بيضة
فانيليا
ماء للعجن دافيء
حبة البركة
للوجة :
حبة البركة
بيضة
فانيليا
الطريقة :
1- في العجان انزل نصف كوب ماء وانزل الخميرة والسكر واللبن البودر واقوم بضربهم للاندماج .
2- انزل السمنة مع الضرب واضع علي الدقيقوحبة البركة و البيكينج بودر والملح واقلبهم وانزلهم علي العجان .
3- وانزل بالماء حتي تتكون عجينة طرية واغطيها واتركها تختمر حتي يتضاعف لاحجمها في مكان دافيء .
4- اقوم بتقسيم العجينة الخمرانة قد بعض واقوم بتكوريها اعمل كل الكمية واقوم بوضعهم في صنية الخبز .
5- اقوم بتغطيتهم واتركهم نصف ساعة واضرب البيض بالفانيليا واقوم بدهن الكيزر واضع حبة البركة وادخلها الفرن لتمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق