--> طريقة عمل بيتزا بشاورما اللحمة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / المعجنات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى / يتزا بشاورما اللحمة

طريقة عمل بيتزا بشاورما اللحمة

بيتزا بشاورما اللحمة 

المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة لبن بودرة 
2ملعقة كبيرة زيت 
رشة سكر 
رشة ملح
ملعقة صغيرة خميرة 
ماء للعجن 
للوجة :
لحمة شرائح
فلفل رومي شرائح
بصل 
جبنة رومي 
زيتون اسود حلقات 
جبنة رومي مبشورة 
جبنة مونزاريلا 
ملح
خل 
جوزة الطيب
الصلصة :
عصير طماطم 
ثوم مفروم
ملعقة كبيرة زعتر 
ملح
فلفل اسود
زيت 

الطريقة :
1- اضع علي النار حلة اضع العصير والزيت والثوم والزعتر وملح وفلفل واتركها تتسبك نصف تسبيكة .

2- اقوم بتتبيل اللحمة بجوزة الطيب والخل وملح وفلفل واقلبهم واغطيها واتركها تتبل لتاني يوم او ل4ساعات .

3- في العجان انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة واللبن واعجن انزل الزيت والماء حتي تصبح عجينة طرية .

4- اغطي العجينة واتركها تختمر حتي يتضاعف حجمها  اقوم بوضع طاسة علي النار اضع الزيت يسخن انزل اللحمة .

5- اقلب اللحمة كويس لغاية متصبح كاملة السوا انزل البصل والفلفل واقلبهم تقلبتين واطفي.

6-  بعد تخمر العجينة افردها واضعها في صنية مقاس 30 واضع الصلصة وافردها انزل اللحمة واضع الرومي والزيتون والمونزاريلا وادخلها الفرن حتي تمام النضج .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top