بيتزا بشاورما اللحمة
المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
2ملعقة كبيرة زيت
رشة سكر
رشة ملح
ملعقة صغيرة خميرة
ماء للعجن
للوجة :
لحمة شرائح
فلفل رومي شرائح
بصل
جبنة رومي
زيتون اسود حلقات
جبنة رومي مبشورة
جبنة مونزاريلا
ملح
خل
جوزة الطيب
الصلصة :
عصير طماطم
ثوم مفروم
ملعقة كبيرة زعتر
ملح
فلفل اسود
زيت
الطريقة :
1- اضع علي النار حلة اضع العصير والزيت والثوم والزعتر وملح وفلفل واتركها تتسبك نصف تسبيكة .
2- اقوم بتتبيل اللحمة بجوزة الطيب والخل وملح وفلفل واقلبهم واغطيها واتركها تتبل لتاني يوم او ل4ساعات .
3- في العجان انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة واللبن واعجن انزل الزيت والماء حتي تصبح عجينة طرية .
4- اغطي العجينة واتركها تختمر حتي يتضاعف حجمها اقوم بوضع طاسة علي النار اضع الزيت يسخن انزل اللحمة .
5- اقلب اللحمة كويس لغاية متصبح كاملة السوا انزل البصل والفلفل واقلبهم تقلبتين واطفي.
6- بعد تخمر العجينة افردها واضعها في صنية مقاس 30 واضع الصلصة وافردها انزل اللحمة واضع الرومي والزيتون والمونزاريلا وادخلها الفرن حتي تمام النضج .
المقادير :
2كوب دقيق
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
2ملعقة كبيرة زيت
رشة سكر
رشة ملح
ملعقة صغيرة خميرة
ماء للعجن
للوجة :
لحمة شرائح
فلفل رومي شرائح
بصل
جبنة رومي
زيتون اسود حلقات
جبنة رومي مبشورة
جبنة مونزاريلا
ملح
خل
جوزة الطيب
الصلصة :
عصير طماطم
ثوم مفروم
ملعقة كبيرة زعتر
ملح
فلفل اسود
زيت
الطريقة :
1- اضع علي النار حلة اضع العصير والزيت والثوم والزعتر وملح وفلفل واتركها تتسبك نصف تسبيكة .
2- اقوم بتتبيل اللحمة بجوزة الطيب والخل وملح وفلفل واقلبهم واغطيها واتركها تتبل لتاني يوم او ل4ساعات .
3- في العجان انزل الدقيق والملح والسكر والخميرة واللبن واعجن انزل الزيت والماء حتي تصبح عجينة طرية .
4- اغطي العجينة واتركها تختمر حتي يتضاعف حجمها اقوم بوضع طاسة علي النار اضع الزيت يسخن انزل اللحمة .
5- اقلب اللحمة كويس لغاية متصبح كاملة السوا انزل البصل والفلفل واقلبهم تقلبتين واطفي.
6- بعد تخمر العجينة افردها واضعها في صنية مقاس 30 واضع الصلصة وافردها انزل اللحمة واضع الرومي والزيتون والمونزاريلا وادخلها الفرن حتي تمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق