--> طريقة عمل الكشري - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / الكشري / علي قد الايد / نجلاء الشرشابي

طريقة عمل الكشري

الكشرى

المقادير :
2كوب ارز 
2كوب عدس جبة  منقوع
كوب شعرية 
حمص منقوع ومسلوق
بصل جوانج
ثوم
مكرونة مسلوقة 
2كوب زيت 
شطة 
ثوم مفروم
عصير طماطم 
1/2 ملعقة صغيرة سكر 
خل 
بصل مفروم
ملح
فلفل اسود
كمون

الطريقة :
1- اضع في طاسة الزيت يسخن جدا انزل السكر وانزل البصل واحمرة واطلعة علي ورق مطبخ.

2- اضع في حلة القليل من البصل المفووم واضع من الزيت الي حمرت فيه البصل الجوانج واحمر البصلة وانزل العدس واضع ماء وملح وكمون وفص ثوم واتركة يستوي تماما .

3- اضع علي المكونة المسلوقة معلقتين من الزيت الي قلينا فيه البصل الجوانج انزلهم علي المكورنة واقلبهم مع بعض .

4- اقوم بتحمير الشعرية بنفس الزيت وانزلهم ع العدس اول ميستوي وانزل الارز واضع الماء واضع ملح واتركة يتشرب الماء ويستوي تماما .

5- في حلة علي النار اضع بصل مفروم واحمرو بشوية من نفس الزيت واقوم بوضع العصير الطماطم واضع ملح وفلفل وكمون وشطة واتركها تتسبك تماما وتتقل .

6- اخر حاجة اعمل الدقة طبق انزل الملح وكمون وفلفل وخل وثوم وشوية مية صغيرين واقلب ده كلومع بعض .

7- احضر طبق التقديم اضع المكرونة والارز بالشعرية بالعدس والحمص  والصلصة والبصل وبجانبهم الدقة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top