--> طريقة عمل تورتة بعجينة بلح الشام - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home التورتات / المطبخ / تورتة بعجينة بلح الشام / حلويات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل تورتة بعجينة بلح الشام

 تورتة بعجينة بلح الشام 

المقادير :
2كوب دقيق 
كوب ونصف ماء 
نصف كوب زيت 
6بيضات 
فانيليا 
ملعقة كبيرة سكر 
رشة ملح
شربات 
الحشو :
كريمة حشو دريم فرلااولة وباكو شيكولاتة 
2كوب لبن 

الطريقة :
1- علي النار اضع ماء في حلة واتركة يسخن انزل الزيت والسكر واضع ع الدقيق رشة ملح وانزل الدقيق واقلب حتي تصبح عجينة مستوية .

2- انزل العجينة في العجان حتي تصبح باردة انزل بيضة بيضة والفانيليا واتركهم يعجنو حتي يتداخلو .

3- احضر 2بولة اضع في كل بولة  كوب لبن واضع باكو في كل بولة واخلط بالمضرب الكهربائي حتي يصبحم الاتنين متماسكين .

4- اضع العجينة في كيس حلواني واقوم  بقصة لتصبح الفتحة كبيرة احضر صنية مدهونة زيت اقوم بعمل وردتان بنفس المقاس وادخلهم الفرن لتمام النضج ممكن اعمل كور صغيرة لو فاض عجينة .

5- بعد نضج العجينة اتركها تبرد تماما واقوم بتنغيزها بالسكينة واضع اول واحدة علي طبق التقديم واوزع عليها شربات بارد واقوم بتزينها بالكريمة الشيكولاتة والفراولة واضع الاخري اغرزها بالسكينة واوزع عليها الشربات وازينها بالكريمة ممكن تعملي التزيين المفضل وممكن تحشي كرات صغيرة من العجينة المتبقية وازين بيها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top