--> طريقة عمل بسبوسة محشية قشطة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home أالمطبخ / الحلويات / بسبوسة محشية قشطة / حلويات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل بسبوسة محشية قشطة

بسبوسة محشية قشطة 

المقادير :
2كوب سميد
كوب زبادي
نصف كوب سكر 
نصف كوب سمنة 
نصف كوب جوز هند
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
ملعقة كبيرة عسل ابيض -عسل جلوكوز- شربات ثقيل 
الحشوة :
كوب ونصف لبن
2ملعقة كبيرة نشا
فانيليا 
الشربات :
2كوب سكر 
2كوب ماء عصير نصف ليمونة 
ملعقة كبيرة سمنة 
للوجة :
جوز هند 

الطريقة :
1- علي النار اضع حلة انزل فيها السكر والماء والليمون واقوم بتكهم 10 دقايق يغلم واضع السمنة .

2- اضع في البولة اضع السميد والسكر وجوز الهند والبيكينج بودر واضع الزبادي والعسل او الشربات والسمنة واقوم بتقليبهم براحة .

3- في بولة اضع اللبن والنشا والفانيليا وادوب النشا كويس وانزلهم في حلة علي النار لغاية متربط .

4- في صنية ادهنها كويس بالسمنة انزل فيها طبقة رفيعة من الخليط انزل المهلبية  وبالملعقة اوزع باقي الخليط واضع جوز الهند واساوي الوجة بايدي وادخلها الفرن لتمام النصج وانزل الشربات سخن وهيا سخنة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top