بسبوسة محشية قشطة
المقادير :
2كوب سميد
كوب زبادي
نصف كوب سكر
نصف كوب سمنة
نصف كوب جوز هند
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة عسل ابيض -عسل جلوكوز- شربات ثقيل
الحشوة :
كوب ونصف لبن
2ملعقة كبيرة نشا
فانيليا
الشربات :
2كوب سكر
2كوب ماء عصير نصف ليمونة
ملعقة كبيرة سمنة
للوجة :
جوز هند
الطريقة :
1- علي النار اضع حلة انزل فيها السكر والماء والليمون واقوم بتكهم 10 دقايق يغلم واضع السمنة .
2- اضع في البولة اضع السميد والسكر وجوز الهند والبيكينج بودر واضع الزبادي والعسل او الشربات والسمنة واقوم بتقليبهم براحة .
3- في بولة اضع اللبن والنشا والفانيليا وادوب النشا كويس وانزلهم في حلة علي النار لغاية متربط .
4- في صنية ادهنها كويس بالسمنة انزل فيها طبقة رفيعة من الخليط انزل المهلبية وبالملعقة اوزع باقي الخليط واضع جوز الهند واساوي الوجة بايدي وادخلها الفرن لتمام النصج وانزل الشربات سخن وهيا سخنة .
المقادير :
2كوب سميد
كوب زبادي
نصف كوب سكر
نصف كوب سمنة
نصف كوب جوز هند
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة عسل ابيض -عسل جلوكوز- شربات ثقيل
الحشوة :
كوب ونصف لبن
2ملعقة كبيرة نشا
فانيليا
الشربات :
2كوب سكر
2كوب ماء عصير نصف ليمونة
ملعقة كبيرة سمنة
للوجة :
جوز هند
الطريقة :
1- علي النار اضع حلة انزل فيها السكر والماء والليمون واقوم بتكهم 10 دقايق يغلم واضع السمنة .
2- اضع في البولة اضع السميد والسكر وجوز الهند والبيكينج بودر واضع الزبادي والعسل او الشربات والسمنة واقوم بتقليبهم براحة .
3- في بولة اضع اللبن والنشا والفانيليا وادوب النشا كويس وانزلهم في حلة علي النار لغاية متربط .
4- في صنية ادهنها كويس بالسمنة انزل فيها طبقة رفيعة من الخليط انزل المهلبية وبالملعقة اوزع باقي الخليط واضع جوز الهند واساوي الوجة بايدي وادخلها الفرن لتمام النصج وانزل الشربات سخن وهيا سخنة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق