سلق الذرة الصفرا
المقادير :
ذرة صفرا
ماء مغلي
الطريقة :
1- اقوم بوضع الذرة في الماء المغلي واتركة بياخد ساعة ونص ولازم يتغطي .
2- اخرجة بالماسك واتركة يبرد واقطعة .
كفتة الذرة
المقادير :
1/4 كيلو لحمة مفرومة
كوز من الذرة البيضا
بصلة مبشورة
كزبرا خضراء
شبت
بقدونس
ملح
فلفل اسود
بهارات
عصير طماطم
ثوم مفروم
زيت
الطريقة :
1- في بولة اضع اللحمة والبصل والكزبرا والشبت والبقدونس وملح وفلفل اسود وبهارات واقلبهم .
2- اقوم بطحن بذور الذرة واقوم بانزالها علي الكفتة ممكن اطحنهم في المطحنة وممكن علي ايدك بس اعجنهم مع بعض كويس .
3- اقوم بتشكيل الكفتة لو لزقت ادهن ايدي زيت ممكن اقليها وممكن ادخلها الفرن في صنية مدهونة زيت .
4- في حلة علي النار اضع حلة واسخنها انزل الزيت والثوم واحمرة وانزل الصلصة وملح وفلفل اسود تتسبك وانزل عليها اللحمة بعد متتحمر .
فطيرة الجلاش
المقادير :
جلاش
سمنة
كوب لبن
بيضة
فانيليا
الطريقة :
1- اقوم بتقطيع الجلاش بنفس مقاس الصنية واقوم باذابة السمنة وادهن الصنية سمنة واضع طبقتين وسمنة .
2- اضع كل التقطعات الي طلعت من الجلاش في النص وادهنة بالسمنة واقوم بوضع باقي الطبقات الجلاش ولازم ادهن سمنة بين كل طبقتين .
3- اقوم بتقطيعها واقوم بخلط اللبن والبيض والفانيليا وانزلهم علي الصنية واهزها حتي يتداخل بين كل الفتحات وادخلها الفرن لتمام النضج .
البيتي فور
المقادير :
3كوب دقيق
كوب سكر بودرة
كوب وربع سمنة
3باكو فانيليا
2بيضة
ملعقة كبيرة كاكاو
ربع ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ملعقة كبيرة قهوة سريعة الذوبان
للتزيين :
مربي
فورماسيلو
جوز هند
سوداني مجروش
شيكولاتة بيضاء سايحة
شيكولاتة غامقة سايحة
الطريقة :
1- في بولة او العجان اضع السكر والسمنة وامزجهم جيدا بالمضرب اليدوي انزل عليهم البيض والفانيليا واخلط لازم يتداخلو .
2- انزل الدقيق ورشة ملح وبيكينج بودر واقوم بعجنها واقوم بتقسيم العجينة نصفين ممكن انزل علي نص الكاكاو او اقوم باذابة القهوة في بيضة واضعها علي النص التاني عاوزة نص كاكاو وابيض حسب رغبتك عاوزة قهوة وكاكاو او ابيض حسب رغبتك .
3- اضع الكاكاو واقلبهم مع بعض لو لقتها ناشفة احط زيت بسيط لغاية متنعم في ايدي واقوم بلصق الابيض والكاكاو في بعض وانزلهم في كيس حلواني .
4- احضر صنية مدهونة زيت واقوم بتشكيل البيتي فور فيها واقوم بادخااله الفرن سخن علي 180 درجة لمدة 10 دقائق لتمام النضج وتطلع تبرد وازينها حسب رغبتك .
خبز بالعجينة السائلة
المقادير :
2كوب دقيق
ملعقة صغيرة خميرة فورية
ربع كوب زيت
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
رشة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
سمسم محمص
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والسكر والخميرة والملح واعجن انزل الزيت وانزل الماء مع العجن .
2- انزل الماء بسرعة وفي نفس الوثت وحدة وحدة حتي تصبح بعجينة سائلة مثل عجينة الزلابية .
3- احضر صنية مقاس 20 وادهنها زيت واقوم بتوزيع السمسم المحمص وانزل العجينة واتركها تختمر في الصنية .
4- بعد متختمر العجينة اقوم بوضع سمسم علي وجة العجينة واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج .
المقادير :
ذرة صفرا
ماء مغلي
الطريقة :
1- اقوم بوضع الذرة في الماء المغلي واتركة بياخد ساعة ونص ولازم يتغطي .
2- اخرجة بالماسك واتركة يبرد واقطعة .
كفتة الذرة
المقادير :
1/4 كيلو لحمة مفرومة
كوز من الذرة البيضا
بصلة مبشورة
كزبرا خضراء
شبت
بقدونس
ملح
فلفل اسود
بهارات
عصير طماطم
ثوم مفروم
زيت
الطريقة :
1- في بولة اضع اللحمة والبصل والكزبرا والشبت والبقدونس وملح وفلفل اسود وبهارات واقلبهم .
2- اقوم بطحن بذور الذرة واقوم بانزالها علي الكفتة ممكن اطحنهم في المطحنة وممكن علي ايدك بس اعجنهم مع بعض كويس .
3- اقوم بتشكيل الكفتة لو لزقت ادهن ايدي زيت ممكن اقليها وممكن ادخلها الفرن في صنية مدهونة زيت .
4- في حلة علي النار اضع حلة واسخنها انزل الزيت والثوم واحمرة وانزل الصلصة وملح وفلفل اسود تتسبك وانزل عليها اللحمة بعد متتحمر .
فطيرة الجلاش
المقادير :
جلاش
سمنة
كوب لبن
بيضة
فانيليا
الطريقة :
1- اقوم بتقطيع الجلاش بنفس مقاس الصنية واقوم باذابة السمنة وادهن الصنية سمنة واضع طبقتين وسمنة .
2- اضع كل التقطعات الي طلعت من الجلاش في النص وادهنة بالسمنة واقوم بوضع باقي الطبقات الجلاش ولازم ادهن سمنة بين كل طبقتين .
3- اقوم بتقطيعها واقوم بخلط اللبن والبيض والفانيليا وانزلهم علي الصنية واهزها حتي يتداخل بين كل الفتحات وادخلها الفرن لتمام النضج .
البيتي فور
المقادير :
3كوب دقيق
كوب سكر بودرة
كوب وربع سمنة
3باكو فانيليا
2بيضة
ملعقة كبيرة كاكاو
ربع ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
ملعقة كبيرة قهوة سريعة الذوبان
للتزيين :
مربي
فورماسيلو
جوز هند
سوداني مجروش
شيكولاتة بيضاء سايحة
شيكولاتة غامقة سايحة
الطريقة :
1- في بولة او العجان اضع السكر والسمنة وامزجهم جيدا بالمضرب اليدوي انزل عليهم البيض والفانيليا واخلط لازم يتداخلو .
2- انزل الدقيق ورشة ملح وبيكينج بودر واقوم بعجنها واقوم بتقسيم العجينة نصفين ممكن انزل علي نص الكاكاو او اقوم باذابة القهوة في بيضة واضعها علي النص التاني عاوزة نص كاكاو وابيض حسب رغبتك عاوزة قهوة وكاكاو او ابيض حسب رغبتك .
3- اضع الكاكاو واقلبهم مع بعض لو لقتها ناشفة احط زيت بسيط لغاية متنعم في ايدي واقوم بلصق الابيض والكاكاو في بعض وانزلهم في كيس حلواني .
4- احضر صنية مدهونة زيت واقوم بتشكيل البيتي فور فيها واقوم بادخااله الفرن سخن علي 180 درجة لمدة 10 دقائق لتمام النضج وتطلع تبرد وازينها حسب رغبتك .
خبز بالعجينة السائلة
المقادير :
2كوب دقيق
ملعقة صغيرة خميرة فورية
ربع كوب زيت
2ملعقة كبيرة لبن بودرة
رشة سكر
رشة ملح
ماء للعجن
سمسم محمص
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والسكر والخميرة والملح واعجن انزل الزيت وانزل الماء مع العجن .
2- انزل الماء بسرعة وفي نفس الوثت وحدة وحدة حتي تصبح بعجينة سائلة مثل عجينة الزلابية .
3- احضر صنية مقاس 20 وادهنها زيت واقوم بتوزيع السمسم المحمص وانزل العجينة واتركها تختمر في الصنية .
4- بعد متختمر العجينة اقوم بوضع سمسم علي وجة العجينة واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق