سمك بالصلصة
المقادير :
سمك فيلية
بصل
ثوم مفروم
فلفل اخضر
بقدونس مفروم
كزبرا خضرا
3ملعقة كبيرة صلصة طماطم
عصير ليمون
كمون ناعم
ملح
فلفل اسود
زيت
المقادير:
1- في بولة اضع الثوم والليمون وملح وفلفل وكمون واقوم بوضع السمك والقليل من الزيت واقوم بتتبيل السمك .
2- اضع طاسة علي النار اضع زيت واقوم بانزال البصل وادبلة انزل الفلفل الرومي والحار وبقدونس وكزبرة واعطيهم تقليبة علي النار .
3- اقوم بتذويب الصلصة وانزلها وتتسبك مع ملح وفلفل اسود وكمون تتسبك اطفي احضر قالب بيريكي ادهنو وانزل نص الخلطة ارص السمك وانزل باقي الخلطة وادخلها الفرن لتمام النضج .
سمك بالصلصة
المقادير :
سمك فيلية
بصل
ثوم مفروم
فلفل اخضر
بقدونس مفروم
كزبرا خضرا
3ملعقة كبيرة صلصة طماطم
عصير ليمون
كمون ناعم
ملح
فلفل اسود
زيت
المقادير:
1- في بولة اضع الثوم والليمون وملح وفلفل وكمون واقوم بوضع السمك والقليل من الزيت واقوم بتتبيل السمك .
2- اضع طاسة علي النار اضع زيت واقوم بانزال البصل وادبلة انزل الفلفل الرومي والحار وبقدونس وكزبرة واعطيهم تقليبة علي النار .
3- اقوم بتذويب الصلصة وانزلها وتتسبك مع ملح وفلفل اسود وكمون تتسبك اطفي احضر قالب بيريكي ادهنو وانزل نص الخلطة ارص السمك وانزل باقي الخلطة وادخلها الفرن لتمام النضج .
فطائر السميد
المقادير :
2كوب دقيق
كوب دقيق سميد
رشة ملح
نصف كوب سمنة مع زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ماء للعجن
للحشو:
جبنة بيضاء
للوجة:
سمسم -ماء
الطريقة :
1- في العجان اضع السميد والدقيق والسكر والخميرة ورشة الملح واعجن وابدء اعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية .
2- اغطي العجينة واتركها تختمر في مكان دافيء حتي يتضاعف حجمها وبعد التخمر اقوم بتقسيم العجينة كرات متوسطة الحجم .
3- افرد العجين علي دقيق سميد افرد اول كورة دائرة وادهن سمنة واطبقها من النحيتين وادهن سمنة وابرمها رول واعمل الكل بنفس الطريقة .
4- ممكن ان اقوم بحشوها بالجبنة البيضاء او اي نوع جبنة او من غير حسب الرغبة واقوم بوضع كل الفطائر في صنية مدهونة واغطيها واتركها تختمر نصف ساعة .
5- بعد التخمير اقوم بدهن الوجة بالماء البسيط ووضع السمسم واقوم بادخالهم الفرن علي 180 درجة حتي تمام النضج .
كاب كيك موز وشيكولاتة
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سكر
كوب موز مهروس
نصف كوب زيت
كوب لبن
3بيضة
فانيليا
ربع ملعقة كبيرة بيكربونات الصودا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
للوجة :
دريم كريمة شيكولاتة بالبندق
موز شرائح
الطريقة :
1- في الخلاط اضع الزيت واللبن والبيض والفانيليا والموز واقوم بالخلط جيدا .
2- اضع ع الدقيق الملح والبيكينج بودر والبيكربوناتو واقلبهم جيدا وانزل الخليط واقلب في اتجاه واحد حتي يختفي الدقيق.
3- ابدء انزل الخليط في قوالب الكاي كيك للمنتصف فقط واقوم بادخالهم فرن سخن علي 180 درجة حتي تمام النضج .
4- بعد متخرج من الفرن اتركها تهدء واقوم بفتح الكاب كيك من الاعلي وادهن بالشيكولاتة وممكن ازين بالموز لو هتتاكل ع طول لو لا بلاش الموز يبان خالص .
المقادير :
سمك فيلية
بصل
ثوم مفروم
فلفل اخضر
بقدونس مفروم
كزبرا خضرا
3ملعقة كبيرة صلصة طماطم
عصير ليمون
كمون ناعم
ملح
فلفل اسود
زيت
المقادير:
1- في بولة اضع الثوم والليمون وملح وفلفل وكمون واقوم بوضع السمك والقليل من الزيت واقوم بتتبيل السمك .
2- اضع طاسة علي النار اضع زيت واقوم بانزال البصل وادبلة انزل الفلفل الرومي والحار وبقدونس وكزبرة واعطيهم تقليبة علي النار .
3- اقوم بتذويب الصلصة وانزلها وتتسبك مع ملح وفلفل اسود وكمون تتسبك اطفي احضر قالب بيريكي ادهنو وانزل نص الخلطة ارص السمك وانزل باقي الخلطة وادخلها الفرن لتمام النضج .
سمك بالصلصة
المقادير :
سمك فيلية
بصل
ثوم مفروم
فلفل اخضر
بقدونس مفروم
كزبرا خضرا
3ملعقة كبيرة صلصة طماطم
عصير ليمون
كمون ناعم
ملح
فلفل اسود
زيت
المقادير:
1- في بولة اضع الثوم والليمون وملح وفلفل وكمون واقوم بوضع السمك والقليل من الزيت واقوم بتتبيل السمك .
2- اضع طاسة علي النار اضع زيت واقوم بانزال البصل وادبلة انزل الفلفل الرومي والحار وبقدونس وكزبرة واعطيهم تقليبة علي النار .
3- اقوم بتذويب الصلصة وانزلها وتتسبك مع ملح وفلفل اسود وكمون تتسبك اطفي احضر قالب بيريكي ادهنو وانزل نص الخلطة ارص السمك وانزل باقي الخلطة وادخلها الفرن لتمام النضج .
فطائر السميد
المقادير :
2كوب دقيق
كوب دقيق سميد
رشة ملح
نصف كوب سمنة مع زيت
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة سكر
ماء للعجن
للحشو:
جبنة بيضاء
للوجة:
سمسم -ماء
الطريقة :
1- في العجان اضع السميد والدقيق والسكر والخميرة ورشة الملح واعجن وابدء اعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية .
2- اغطي العجينة واتركها تختمر في مكان دافيء حتي يتضاعف حجمها وبعد التخمر اقوم بتقسيم العجينة كرات متوسطة الحجم .
3- افرد العجين علي دقيق سميد افرد اول كورة دائرة وادهن سمنة واطبقها من النحيتين وادهن سمنة وابرمها رول واعمل الكل بنفس الطريقة .
4- ممكن ان اقوم بحشوها بالجبنة البيضاء او اي نوع جبنة او من غير حسب الرغبة واقوم بوضع كل الفطائر في صنية مدهونة واغطيها واتركها تختمر نصف ساعة .
5- بعد التخمير اقوم بدهن الوجة بالماء البسيط ووضع السمسم واقوم بادخالهم الفرن علي 180 درجة حتي تمام النضج .
كاب كيك موز وشيكولاتة
المقادير :
2كوب دقيق
كوب سكر
كوب موز مهروس
نصف كوب زيت
كوب لبن
3بيضة
فانيليا
ربع ملعقة كبيرة بيكربونات الصودا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
رشة ملح
للوجة :
دريم كريمة شيكولاتة بالبندق
موز شرائح
الطريقة :
1- في الخلاط اضع الزيت واللبن والبيض والفانيليا والموز واقوم بالخلط جيدا .
2- اضع ع الدقيق الملح والبيكينج بودر والبيكربوناتو واقلبهم جيدا وانزل الخليط واقلب في اتجاه واحد حتي يختفي الدقيق.
3- ابدء انزل الخليط في قوالب الكاي كيك للمنتصف فقط واقوم بادخالهم فرن سخن علي 180 درجة حتي تمام النضج .
4- بعد متخرج من الفرن اتركها تهدء واقوم بفتح الكاب كيك من الاعلي وادهن بالشيكولاتة وممكن ازين بالموز لو هتتاكل ع طول لو لا بلاش الموز يبان خالص .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق