--> حلقة نجلاء الشرشابي اليوم 14/11/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة انهاردا / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي اليوم 14/11/2017

سمك بالصلصة


المقادير :
سمك فيلية
بصل
ثوم مفروم
فلفل اخضر
بقدونس مفروم
كزبرا خضرا
3ملعقة كبيرة صلصة طماطم
عصير ليمون
كمون ناعم
ملح
فلفل اسود
زيت

المقادير:
1- في بولة اضع الثوم والليمون وملح وفلفل وكمون واقوم بوضع السمك والقليل من الزيت واقوم بتتبيل السمك .

2- اضع طاسة علي النار اضع زيت واقوم بانزال البصل وادبلة انزل الفلفل الرومي والحار وبقدونس وكزبرة واعطيهم تقليبة علي النار .

3- اقوم بتذويب الصلصة وانزلها وتتسبك مع ملح وفلفل اسود وكمون تتسبك اطفي احضر قالب بيريكي ادهنو وانزل نص الخلطة ارص السمك وانزل باقي الخلطة وادخلها الفرن لتمام النضج .

سمك بالصلصة


المقادير :
سمك فيلية
بصل
ثوم مفروم
فلفل اخضر
بقدونس مفروم
كزبرا خضرا
3ملعقة كبيرة صلصة طماطم
عصير ليمون
كمون ناعم
ملح
فلفل اسود
زيت

المقادير:
1- في بولة اضع الثوم والليمون وملح وفلفل وكمون واقوم بوضع السمك والقليل من الزيت واقوم بتتبيل السمك .

2- اضع طاسة علي النار اضع زيت واقوم بانزال البصل وادبلة انزل الفلفل الرومي والحار وبقدونس وكزبرة واعطيهم تقليبة علي النار .


3- اقوم بتذويب الصلصة وانزلها وتتسبك مع ملح وفلفل اسود وكمون تتسبك اطفي احضر قالب بيريكي ادهنو وانزل نص الخلطة ارص السمك وانزل باقي الخلطة وادخلها الفرن لتمام النضج .

فطائر السميد


المقادير :
2كوب دقيق 
كوب دقيق سميد
رشة ملح
نصف كوب سمنة مع زيت 
ملعقة كبيرة  خميرة 
ملعقة كبيرة سكر 
ماء للعجن 
للحشو:
 جبنة بيضاء 
للوجة:
 سمسم  -ماء 

الطريقة :
1- في العجان اضع السميد والدقيق والسكر والخميرة ورشة الملح واعجن  وابدء اعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية .

2- اغطي العجينة واتركها تختمر في مكان دافيء حتي يتضاعف حجمها وبعد التخمر اقوم بتقسيم العجينة كرات متوسطة الحجم .

3- افرد العجين علي دقيق سميد افرد اول كورة دائرة وادهن سمنة واطبقها من النحيتين وادهن سمنة وابرمها رول واعمل الكل بنفس الطريقة .

4- ممكن ان اقوم بحشوها بالجبنة البيضاء او اي نوع جبنة او من غير حسب الرغبة واقوم بوضع كل الفطائر في صنية مدهونة واغطيها واتركها تختمر نصف ساعة .


5- بعد التخمير اقوم بدهن الوجة بالماء البسيط ووضع السمسم واقوم بادخالهم الفرن علي 180 درجة حتي تمام النضج .

كاب كيك موز وشيكولاتة 

المقادير :
2كوب دقيق
كوب سكر 
كوب موز مهروس
نصف كوب زيت 
كوب لبن
3بيضة 
فانيليا 
ربع ملعقة كبيرة بيكربونات الصودا 
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
رشة ملح
للوجة :
دريم كريمة شيكولاتة  بالبندق 
موز شرائح

الطريقة :
1- في الخلاط اضع الزيت واللبن والبيض والفانيليا والموز واقوم بالخلط جيدا .

2- اضع ع الدقيق الملح والبيكينج بودر والبيكربوناتو واقلبهم جيدا وانزل الخليط واقلب في اتجاه واحد حتي يختفي الدقيق.

3- ابدء انزل الخليط في قوالب الكاي كيك للمنتصف فقط واقوم بادخالهم فرن سخن علي 180 درجة حتي تمام النضج .

4- بعد متخرج من الفرن اتركها تهدء واقوم بفتح الكاب كيك من الاعلي وادهن بالشيكولاتة وممكن ازين بالموز لو هتتاكل ع طول لو لا بلاش الموز يبان خالص .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top