بطاطس بالدجاج والبشاميل
المقادير :
كيلو بطاطس محمرة مكعبات
دجاج مكعبات
بصل
فلفل رومي
طماطم مكعبات
ملح
فلفل اسود
بهارات
زيت
للبشاميل :
1كوب لبن
2كوب ماء
مكعب مرق
ملعقة كبيرة سمنة
2ملعقة كبيرة دقيق
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في طاسة اضع الزيت واسخنة واضع البصل وادبلة وانزل الفلفل وادبلهم مع بعض مع ملح وفلفل اسود بسيط واضع الطماطم وادبلها وانزل الدجاج .
2- اضع ملح وفلفل اسود والبهارات واقلب حتي يصبح الدجاج بنصف سواه في طاسة اضع السمنة والدقيق واحمرة وانزل اللبن والماء والمرقة باردين .
3- اترك البشاميل يغلي مع التقليب وانزل ملح وفلفل واراعي مكعب المرق يغلي ويتقل بسيط اقوم باحضار قالب بيريكس وادهنة وانزل البطاطس والدجاج والبشاميل واقلبهم وانزل سمنة علي الوجة وادخلها الفرن لتمام النضج .
كشك بالارز
المقادير :
1/2 كوب ارز
4كوب ماء
1/2 كوب زبادي
3مرقة
2ملعقة كبيرة دقيق
1/2 عصير ليمونة
كوب لبن
ملح
فلفل اسود
للوجة :
بصل محمر
الطريقة :
1- في بولة اضع الزبادي والدقيق والليمون واقلبهم واضعهم في الثلاجة لتاني يوم .
2- اضع الارز علي النار مع الماء واغطي علية واتركة بتسلق تماما .
3- حلة علي النار واضع الارز واللبن والمرقة وادوبهم وانزل الزبادي مع ملح وفلفل اسود.
4- واقوم بتقليبة حتي يصبح بسمك شويةولازم يغلي واقوم بتوزيعهم في اطباق واضع البصل علي الوجة .
الشوريك
المقادير :
3كوب دقيق
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
نصف كوب سمنة
نصف كوب سكر
رشة ملح
لبن للعجن
للوجة :
حبة البركة
سكر خشن
بيضة
فانيليا
سمسم محمص
الطريقة :
1- في العجان اقوم بوضع الدقيق والسكر والملح والخميرة والسمنة واعجن انزل البيض والفانيليا مع العجن واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية اغطيها واتركها في مكان دافيء لتتخمتمر ويتضاعف حجمها .
2- بعد التخمير واقوم بتقسيم العجينة كرات وكل كورة اعملها اصابع طويلة ورفيعة وبنفس المقاس واضع 3بجانب بعض والزقهم من الطرق ومن المنتصف حسب الحجم واقطع واوسعهم .
3- اقوم بعمل كل الكمية بنفس الطريقة واضعهم في الصنية ولازم تتاكدي انهم متقفلين كويس من الاطراف واغطيهم واتركهم نصف ساعة .
4- بعد النصف ساعة اضع الفانيليا علي البيض واقوم بخفقهم وادهن الوجة وازل سمسم علي صوبع وصوبع حبة البركة وصوبع سكر واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج .
ارز باللبن بالكاكاو
المقادير :
لتر لبن
نصف كوب ارز
4كوب ماء
كوب سكر
نصف كوب كاكاو دريم
كوب شيكولاتة مبشورة
زبيب
جوز هند
كريم شانتية
ماء زهر
الطريقة :
1- اضع الارز علي النار مع الماء واتركة متغطي حتي يصبح مسلوق تماما يتشرب الماء تماما .
2- انزل علي الارز اللبن والسكر واقلبهم جيدا وفي بولة اضع الكاكاو والكريم شانتية واقوم باذابتهم بلبن او ماء .
3- ممكن استغنا عن الكريم شانتية انزل الخليط علي اللبن والارز مع التقليب المستمر وانزل ماء زهر بسيط واتركها تغلي وتتقل .
4- اقوم بغرفها اضع كمية لنص الكاسات واضع شيكولاتة مبشورة واضع باقي الخليط واقوم بتزينة بزبيب والجوز الهند واقوم بتركها تهدء وادخلها التلاجة تجمد واقدمها .
المقادير :
كيلو بطاطس محمرة مكعبات
دجاج مكعبات
بصل
فلفل رومي
طماطم مكعبات
ملح
فلفل اسود
بهارات
زيت
للبشاميل :
1كوب لبن
2كوب ماء
مكعب مرق
ملعقة كبيرة سمنة
2ملعقة كبيرة دقيق
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- في طاسة اضع الزيت واسخنة واضع البصل وادبلة وانزل الفلفل وادبلهم مع بعض مع ملح وفلفل اسود بسيط واضع الطماطم وادبلها وانزل الدجاج .
2- اضع ملح وفلفل اسود والبهارات واقلب حتي يصبح الدجاج بنصف سواه في طاسة اضع السمنة والدقيق واحمرة وانزل اللبن والماء والمرقة باردين .
3- اترك البشاميل يغلي مع التقليب وانزل ملح وفلفل واراعي مكعب المرق يغلي ويتقل بسيط اقوم باحضار قالب بيريكس وادهنة وانزل البطاطس والدجاج والبشاميل واقلبهم وانزل سمنة علي الوجة وادخلها الفرن لتمام النضج .
كشك بالارز
المقادير :
1/2 كوب ارز
4كوب ماء
1/2 كوب زبادي
3مرقة
2ملعقة كبيرة دقيق
1/2 عصير ليمونة
كوب لبن
ملح
فلفل اسود
للوجة :
بصل محمر
الطريقة :
1- في بولة اضع الزبادي والدقيق والليمون واقلبهم واضعهم في الثلاجة لتاني يوم .
2- اضع الارز علي النار مع الماء واغطي علية واتركة بتسلق تماما .
3- حلة علي النار واضع الارز واللبن والمرقة وادوبهم وانزل الزبادي مع ملح وفلفل اسود.
4- واقوم بتقليبة حتي يصبح بسمك شويةولازم يغلي واقوم بتوزيعهم في اطباق واضع البصل علي الوجة .
الشوريك
المقادير :
3كوب دقيق
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
نصف كوب سمنة
نصف كوب سكر
رشة ملح
لبن للعجن
للوجة :
حبة البركة
سكر خشن
بيضة
فانيليا
سمسم محمص
الطريقة :
1- في العجان اقوم بوضع الدقيق والسكر والملح والخميرة والسمنة واعجن انزل البيض والفانيليا مع العجن واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية اغطيها واتركها في مكان دافيء لتتخمتمر ويتضاعف حجمها .
2- بعد التخمير واقوم بتقسيم العجينة كرات وكل كورة اعملها اصابع طويلة ورفيعة وبنفس المقاس واضع 3بجانب بعض والزقهم من الطرق ومن المنتصف حسب الحجم واقطع واوسعهم .
3- اقوم بعمل كل الكمية بنفس الطريقة واضعهم في الصنية ولازم تتاكدي انهم متقفلين كويس من الاطراف واغطيهم واتركهم نصف ساعة .
4- بعد النصف ساعة اضع الفانيليا علي البيض واقوم بخفقهم وادهن الوجة وازل سمسم علي صوبع وصوبع حبة البركة وصوبع سكر واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج .
ارز باللبن بالكاكاو
المقادير :
لتر لبن
نصف كوب ارز
4كوب ماء
كوب سكر
نصف كوب كاكاو دريم
كوب شيكولاتة مبشورة
زبيب
جوز هند
كريم شانتية
ماء زهر
الطريقة :
1- اضع الارز علي النار مع الماء واتركة متغطي حتي يصبح مسلوق تماما يتشرب الماء تماما .
2- انزل علي الارز اللبن والسكر واقلبهم جيدا وفي بولة اضع الكاكاو والكريم شانتية واقوم باذابتهم بلبن او ماء .
3- ممكن استغنا عن الكريم شانتية انزل الخليط علي اللبن والارز مع التقليب المستمر وانزل ماء زهر بسيط واتركها تغلي وتتقل .
4- اقوم بغرفها اضع كمية لنص الكاسات واضع شيكولاتة مبشورة واضع باقي الخليط واقوم بتزينة بزبيب والجوز الهند واقوم بتركها تهدء وادخلها التلاجة تجمد واقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق