--> حلقة نجلاء الشرشابي اليوم 18/11/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة انهاردا / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي اليوم 18/11/2017

بطاطس بالدجاج والبشاميل 

المقادير :
كيلو بطاطس محمرة مكعبات
دجاج مكعبات
بصل
فلفل رومي
طماطم مكعبات
ملح
فلفل اسود
بهارات 
زيت 
للبشاميل :
1كوب لبن 
2كوب ماء 
مكعب مرق 
ملعقة كبيرة سمنة 
2ملعقة كبيرة دقيق 
ملح
فلفل اسود

الطريقة :
1- في طاسة اضع الزيت واسخنة واضع البصل وادبلة وانزل الفلفل وادبلهم مع بعض مع ملح وفلفل اسود بسيط واضع الطماطم وادبلها وانزل الدجاج .

2- اضع ملح وفلفل اسود والبهارات واقلب حتي يصبح الدجاج بنصف سواه في طاسة اضع السمنة والدقيق واحمرة وانزل اللبن والماء والمرقة باردين .

3- اترك البشاميل يغلي مع التقليب وانزل ملح وفلفل واراعي مكعب المرق يغلي ويتقل بسيط اقوم باحضار قالب بيريكس وادهنة وانزل البطاطس والدجاج والبشاميل واقلبهم وانزل سمنة علي الوجة وادخلها الفرن لتمام النضج .

كشك بالارز

المقادير :
1/2 كوب ارز
4كوب ماء 
1/2 كوب زبادي
3مرقة 
2ملعقة كبيرة دقيق 
1/2 عصير ليمونة 
كوب لبن 
ملح
فلفل اسود
للوجة :
بصل محمر 

الطريقة :
1- في بولة اضع الزبادي والدقيق والليمون واقلبهم واضعهم في الثلاجة لتاني يوم .

2- اضع الارز علي النار مع الماء واغطي علية واتركة بتسلق تماما .

3- حلة علي النار واضع الارز واللبن والمرقة وادوبهم وانزل الزبادي مع ملح وفلفل اسود.

4- واقوم بتقليبة حتي يصبح بسمك شويةولازم يغلي واقوم بتوزيعهم في اطباق واضع البصل علي الوجة .

الشوريك 

المقادير :
3كوب دقيق
2بيضة 
فانيليا 
ملعقة كبيرة خميرة 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
نصف كوب  سمنة 
نصف كوب سكر 
رشة ملح
لبن للعجن 
للوجة :
حبة البركة 
سكر خشن 
بيضة 
فانيليا 
سمسم محمص 

الطريقة :
1- في العجان اقوم بوضع الدقيق والسكر والملح والخميرة والسمنة واعجن انزل البيض والفانيليا مع العجن واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية اغطيها واتركها في مكان دافيء لتتخمتمر ويتضاعف حجمها .

2- بعد التخمير واقوم بتقسيم العجينة كرات وكل كورة اعملها اصابع طويلة ورفيعة وبنفس المقاس واضع 3بجانب بعض والزقهم من الطرق ومن المنتصف حسب الحجم واقطع واوسعهم .

3- اقوم بعمل كل الكمية بنفس الطريقة واضعهم في الصنية ولازم تتاكدي انهم متقفلين كويس من الاطراف واغطيهم واتركهم نصف ساعة .


4- بعد النصف ساعة اضع الفانيليا علي البيض واقوم بخفقهم وادهن الوجة وازل سمسم علي صوبع وصوبع حبة البركة وصوبع سكر واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج .

ارز باللبن بالكاكاو

المقادير :
لتر لبن
نصف كوب ارز
4كوب ماء
كوب سكر
نصف كوب كاكاو دريم
كوب شيكولاتة مبشورة
زبيب
جوز هند
كريم شانتية
ماء زهر

الطريقة :
1- اضع الارز علي النار مع الماء واتركة متغطي حتي يصبح مسلوق تماما يتشرب الماء تماما .

2- انزل علي الارز اللبن والسكر  واقلبهم جيدا وفي بولة اضع الكاكاو والكريم شانتية واقوم باذابتهم بلبن او ماء .

3- ممكن استغنا عن الكريم شانتية انزل الخليط علي اللبن والارز مع التقليب المستمر وانزل ماء زهر بسيط واتركها تغلي وتتقل .


4- اقوم بغرفها اضع كمية لنص الكاسات واضع شيكولاتة مبشورة واضع باقي الخليط واقوم بتزينة بزبيب والجوز الهند واقوم بتركها تهدء وادخلها التلاجة تجمد واقدمها .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top