--> حلقة نجلاء الشرشابي اليوم 22/11/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة انهاردا / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي اليوم 22/11/2017

برجر مطبوخ

المقادير :
البرجر :
نصف كيلو لحمة مفرومة 
كوب فول صويا منقوع ومصفي
2ملعقة كبيرة دقيق
ملعقة كبيرة ثوم بودر 
ملعقة كبيرة بصل بودر 
ملح
فلفل 
قرفة 
جنزبيل 
عصير طماطم 
بطاطس مكعبات محمرة 
بصل مفروم
ثوم مفروم
ملح
فلفل اسود
زيت 
للتقديم :ارز بالشعرية 

الطريقة :
1- في الكبة اقوم بوضع الفول يتفرمو كويس جدا انزل اللحمة والدقيق ولبصل والثوم وملح وفلفل وقرفة وجنزبيل وافرمهم جيدا .

2- اقوم بتشكيل اقراص البرجر بالكيس او بعلبة دائرية لازم تكون رفيعة لانها بتتقلي بتكش وتتخن بتحطيهم علي اكياس وتدخليهم الفليزر .

3- ممكن تستخدمي برجر جاهز مفيش مشكلة ده للي مبيحبش الجاهز بعد متخرجي البرجر تسخني زيت وتقلي البرجر توسعي وتنزلي البصل تشويحة وانزل الثوم .

4- اعطيهم تشويحة انزل البطاطس وعصير الطماطم واقلبهم مع بعض براحة مع ملح وفلفل اسود واغطيها حتي تصبح الطماطم متسبكة واقدمها .

طعمية بالحمص

المقادير :
2كوب حمص منقوع 
بقدونس 
2ملعقة كبيرة دقيق ابيض 
بصل اخضر 
كزبرا مطحونة 
رشة كربوناتو 
ثوم مفروم
كمون 
ملح
فلفل اسود
عصير ليمون 
سمسم 
زيت للقلي 

الطريقة :
1- اقوم بفرم الحمص في الكبة وانزل البصل والبقدونس والثوم واقوم بالفرم وانزلها في بولة اضع الملح والفلفل والكمون والكزبرا وعصير الليمون .

2- اقوم بتقليبهم واقوم بتشكيلها ووضع كمون وسمسم علي الوجة واقليها في زيت ساخن تستوي اقدمها .


تورتة جبنة

المقادير :
2كوب دقيق
كوب لبن
نصف كوب زيت
ملعقة كبيرة شمر حبوب
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة كمون حبوب
رشة ملح
3بيضة
رشة فلفل اسود
طماطم
جبنة بيضاء
فلفل اخضر رومي
حبة البركة

الطريقة :
1- في بولة اضع الدقيق والملح والسكر  والبيكينج بودر والشمر والكمون واقلب انزل البيض والزيت واللبن واقلبهم كويس جدا .

2- تكون العجينة زي عجينة الكيك واحضر صنية مسطحة مثل صواني البيتزا وانزل الخليط وادخلها الفرن حتي تمام النضج .

3- في بولة انزل الجبنة وافركها بالقليل من الزيت تتطري خالص ممكن ازودها لبن لازم تكون مثل الكريمة  واقرم بفردها علي الكيكة بعد متبرد.

4- افرد الجبنة كويس علي السطح وازين بالفلفل والطماطم واعطيها رشة حبة البركة .


جلاش بالسوداني 

المقادير :
جلاش 
سمنة 
شربات 
جوز هند
سكر 
فول سوداني مجروش 

الطريقة :
1- اضع السكر علي السوداني واقلبهم واقوم بوضع 3ورقات جلاش علي بعض واقوم قسمها بالنص .

2- اقوم بوضع السكر بالفول علي الجنبين رشات بسيطة واقوم بعملها كشكشة والفها دائرة واضعهم في الصنية .

3- اقوم بتسقيتهم بالسمنة وادخلهم الفرن لتمام السوا وتخرج اسقيها بالشربات بارد وهيا سخنة وارش علي الوجة جوز هند .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top