سينابون بالكاكاو
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب سكر
بيضة كبيرة
ربع كوب زبدة ذائبة
فانيليا
نصف ملعقة ملح
ماء للعجن
للحشو :
ربع كوب ذبدة مذابة
ربع كوب سكر
ربع كوب كاكاو خام دريم
كوب شيكولاتة مبشورة دريم
القليل من القرفة
الصوص :
كوب كاكاو دريم
كوب زيت
كوب سكر بودرة
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والخميرة والملح والسكر والبيكينج بودر واعجن انزل البيضة والفانيليا والزبدة واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية .
2- اغطي العجينة واتركها تختمر في مكان دافيء ليتضاعف حجمها بعد التخمير اقوم بفردها مستطيل اوزع عليها الزبدة وارش السكر والكاكاو والشيكولاتة والقرفة .
3- ابدء الف العجينة رول واقطعها قطع واضعها في الصنية اللفة لفوق وارصهم جمب بعض تبقا زي التورتاية بالظبط واتركها تختمر وادخلها الفرن لتمام النضج .
4- اضع في الخلاط السكر والكاكاو والزيت وافرمهم تخرج السينابون من الفرن انزل عليها الصوص واقدمها .
المقادير :
3كوب دقيق
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ربع كوب سكر
بيضة كبيرة
ربع كوب زبدة ذائبة
فانيليا
نصف ملعقة ملح
ماء للعجن
للحشو :
ربع كوب ذبدة مذابة
ربع كوب سكر
ربع كوب كاكاو خام دريم
كوب شيكولاتة مبشورة دريم
القليل من القرفة
الصوص :
كوب كاكاو دريم
كوب زيت
كوب سكر بودرة
الطريقة :
1- في العجان اضع الدقيق والخميرة والملح والسكر والبيكينج بودر واعجن انزل البيضة والفانيليا والزبدة واعجن بالماء حتي احصل علي عجينة طرية .
2- اغطي العجينة واتركها تختمر في مكان دافيء ليتضاعف حجمها بعد التخمير اقوم بفردها مستطيل اوزع عليها الزبدة وارش السكر والكاكاو والشيكولاتة والقرفة .
3- ابدء الف العجينة رول واقطعها قطع واضعها في الصنية اللفة لفوق وارصهم جمب بعض تبقا زي التورتاية بالظبط واتركها تختمر وادخلها الفرن لتمام النضج .
4- اضع في الخلاط السكر والكاكاو والزيت وافرمهم تخرج السينابون من الفرن انزل عليها الصوص واقدمها .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق