خبز اخضر بالسبانخ
المقادير :
3كوب دقيق
بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
نصف كوب زيت
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
عصير سبانخ للعجن
زيت للقلي
الطريقة :
1- اقوم بوضع السبانخ في الخلاط مع نص كوب ماء واخلطهم جيدا .
2- في العجان انزل الدقيق والخميرة والبيكينج بودر والسكر والملح واعجن .
3- انزل الزيت والبيضة والفانيليا واقوم بالعجن بعصير السبانخ حتي تتكون عجينة طرية .
4- اقوم بتغطية الخميرة واتركها تختمر في مكان دافيء حتي يتضاعف حجمها .
5- بعد التخمير اقوم بتقطيعها كوات وعندي طريقتين اني اعملهم زي الفينو واسبهم نص ساعة يختمرو وادخلهم الفرن او اقلبهم في الزيت وده حسب الرغبة .
المقادير :
3كوب دقيق
بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة خميرة
رشة ملح
نصف كوب زيت
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
عصير سبانخ للعجن
زيت للقلي
الطريقة :
1- اقوم بوضع السبانخ في الخلاط مع نص كوب ماء واخلطهم جيدا .
2- في العجان انزل الدقيق والخميرة والبيكينج بودر والسكر والملح واعجن .
3- انزل الزيت والبيضة والفانيليا واقوم بالعجن بعصير السبانخ حتي تتكون عجينة طرية .
4- اقوم بتغطية الخميرة واتركها تختمر في مكان دافيء حتي يتضاعف حجمها .
5- بعد التخمير اقوم بتقطيعها كوات وعندي طريقتين اني اعملهم زي الفينو واسبهم نص ساعة يختمرو وادخلهم الفرن او اقلبهم في الزيت وده حسب الرغبة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق