الشوريك
المقادير :
3كوب دقيق
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
نصف كوب سمنة
نصف كوب سكر
رشة ملح
لبن للعجن
للوجة :
حبة البركة
سكر خشن
بيضة
فانيليا
سمسم محمص
الطريقة :
1- في العجان اقوم بوضع الدقيق والسكر والملح والخميرة والسمنة واعجن انزل البيض والفانيليا مع العجن واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية اغطيها واتركها في مكان دافيء لتتخمتمر ويتضاعف حجمها .
2- بعد التخمير واقوم بتقسيم العجينة كرات وكل كورة اعملها اصابع طويلة ورفيعة وبنفس المقاس واضع 3بجانب بعض والزقهم من الطرق ومن المنتصف حسب الحجم واقطع واوسعهم .
3- اقوم بعمل كل الكمية بنفس الطريقة واضعهم في الصنية ولازم تتاكدي انهم متقفلين كويس من الاطراف واغطيهم واتركهم نصف ساعة .
4- بعد النصف ساعة اضع الفانيليا علي البيض واقوم بخفقهم وادهن الوجة وازل سمسم علب صوبع وصوبع حبة البركة وصوبع سكر واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج .
المقادير :
3كوب دقيق
2بيضة
فانيليا
ملعقة كبيرة خميرة
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
نصف كوب سمنة
نصف كوب سكر
رشة ملح
لبن للعجن
للوجة :
حبة البركة
سكر خشن
بيضة
فانيليا
سمسم محمص
الطريقة :
1- في العجان اقوم بوضع الدقيق والسكر والملح والخميرة والسمنة واعجن انزل البيض والفانيليا مع العجن واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية اغطيها واتركها في مكان دافيء لتتخمتمر ويتضاعف حجمها .
2- بعد التخمير واقوم بتقسيم العجينة كرات وكل كورة اعملها اصابع طويلة ورفيعة وبنفس المقاس واضع 3بجانب بعض والزقهم من الطرق ومن المنتصف حسب الحجم واقطع واوسعهم .
3- اقوم بعمل كل الكمية بنفس الطريقة واضعهم في الصنية ولازم تتاكدي انهم متقفلين كويس من الاطراف واغطيهم واتركهم نصف ساعة .
4- بعد النصف ساعة اضع الفانيليا علي البيض واقوم بخفقهم وادهن الوجة وازل سمسم علب صوبع وصوبع حبة البركة وصوبع سكر واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق