--> طريقة عمل الشوريك - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الشوريك / المطبخ / علي قد الايد / معجنات / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل الشوريك

الشوريك 

المقادير :
3كوب دقيق
2بيضة 
فانيليا 
ملعقة كبيرة خميرة 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
نصف كوب  سمنة 
نصف كوب سكر 
رشة ملح
لبن للعجن 
للوجة :
حبة البركة 
سكر خشن 
بيضة 
فانيليا 
سمسم محمص 

الطريقة :
1- في العجان اقوم بوضع الدقيق والسكر والملح والخميرة والسمنة واعجن انزل البيض والفانيليا مع العجن واعجن باللبن حتي تتكون عجينة طرية اغطيها واتركها في مكان دافيء لتتخمتمر ويتضاعف حجمها .

2- بعد التخمير واقوم بتقسيم العجينة كرات وكل كورة اعملها اصابع طويلة ورفيعة وبنفس المقاس واضع 3بجانب بعض والزقهم من الطرق ومن المنتصف حسب الحجم واقطع واوسعهم .

3- اقوم بعمل كل الكمية بنفس الطريقة واضعهم في الصنية ولازم تتاكدي انهم متقفلين كويس من الاطراف واغطيهم واتركهم نصف ساعة .

4- بعد النصف ساعة اضع الفانيليا علي البيض واقوم بخفقهم وادهن الوجة وازل سمسم علب صوبع وصوبع حبة البركة وصوبع سكر واقوم بادخالها الفرن لتمام النضج .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top