تورتة شيكولاتة
المقادير :
كوب ونصف دقيق
نصف كوب زيت
كوب سكر
3بيضة
فانيليا
ملعقة صغيرة بيكينج بودر
ملعقة كبيرة خل
نصف كوب ماء
رشة ملح
الحشو :
كريم شانتية
للوجة :
شيكولاتة قابلة للدهن بالبندق
فول سوداني مجروش
الطريقة :
1- في الخلاط اضع الزيت والسكر والماء والخل والبيض والفانيليا واقوم بخفقهم حتي يذوب السكر .
2- في بولة اضع الدقيق والملح والبيكينج بودر وااقلبهم وانزل الخليط واقلب في اتجاه واحد حتي يختفي الدقيق .
3- اقوم بدهن صنية وابطنها دقيق وانزل الخليط ادخلة الفرن علي 180 درجة لتمام النضج تستوي اطفي الفرن وافتح الباب فتحة صغيرة حتي يهدء تماما واطلعها .
4- بعد ان تستوي الكيكة اتركها تبرد واقسمها نصفين اقوم بحشوها بالكريم شانتية واقوم بوضع الشيكولاتة علي الوجة وازينها حسب الرغبو واضع علي الوجة الفول المجروش .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق