خبز بلدي بالزبادي
المقادير :
2كوب دقيق
كوب دقيق اسمر
نصف كوب زبادي
ملعقة كبيرة خميرة فورية
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ماء للعجن
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق الابيض والاسمر والسكر والخميرة والملح واعجن .
2- انزل الزبادي واعجن بالماء حتي تتكون عجينة طرية اغطيعا واتركها تختمر في مكان دافيء .
3- بعد التخمير اقوم بتقسيمها كور وافردها علي الردة او ع دقيق اسمر وابدء اخد من اول واحد اتفرد عشان يكونو ارتاحو .
4- لازم اخد بالترتيب اسخن طاسة وابدء انزل رغيف رغيف واقلبو ع الجانبين بسرعة حتي ينتفخ اضعة في سبت العيش وهكذا لنفاذ الكمية .
المقادير :
2كوب دقيق
كوب دقيق اسمر
نصف كوب زبادي
ملعقة كبيرة خميرة فورية
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر
ماء للعجن
الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق الابيض والاسمر والسكر والخميرة والملح واعجن .
2- انزل الزبادي واعجن بالماء حتي تتكون عجينة طرية اغطيعا واتركها تختمر في مكان دافيء .
3- بعد التخمير اقوم بتقسيمها كور وافردها علي الردة او ع دقيق اسمر وابدء اخد من اول واحد اتفرد عشان يكونو ارتاحو .
4- لازم اخد بالترتيب اسخن طاسة وابدء انزل رغيف رغيف واقلبو ع الجانبين بسرعة حتي ينتفخ اضعة في سبت العيش وهكذا لنفاذ الكمية .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق