--> طريقة عمل خبزبلدي بالزبادي - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / خبز بلدي بالزبادي / علي قد الايد / مخبوزات / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل خبزبلدي بالزبادي

خبز بلدي بالزبادي 

المقادير :
2كوب دقيق
كوب دقيق اسمر 
نصف كوب زبادي 
ملعقة كبيرة خميرة فورية 
رشة ملح
ملعقة كبيرة سكر 
ماء للعجن 

الطريقة :
1- في العجان انزل الدقيق الابيض والاسمر والسكر والخميرة والملح واعجن .

2- انزل الزبادي واعجن بالماء حتي تتكون عجينة طرية اغطيعا واتركها تختمر في مكان دافيء .

3- بعد التخمير اقوم بتقسيمها كور وافردها علي الردة او ع دقيق اسمر وابدء اخد من اول واحد اتفرد عشان يكونو ارتاحو .

4- لازم اخد بالترتيب اسخن طاسة وابدء انزل رغيف رغيف واقلبو ع الجانبين بسرعة حتي ينتفخ اضعة في سبت العيش وهكذا لنفاذ الكمية .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top