--> طرق بسيطة وسهلة للحفاظ علي الخضروات والفاكهة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home الخضروات / تخزين / طرق نخزين الخضروات

طرق بسيطة وسهلة للحفاظ علي الخضروات والفاكهة

وهتساعدك علي الحفاظ علي الفاكهةوالخضروات من غير متفسد مهما كانت طول المدة وممكن كمان تخزنيهم بنفس الطريقة في الثلاجة لان في مشكلة اكبر ان في خضروات وفاكهة اول متتحط في الثلاجة مكشوفة بتبوظ علي طول هنعرف الطريقة السهلة للحفاظ عليها ومش هتفسد مهما تركتيها يال بينا نعرف الطريقة .

طريقة حفظ الخضروات في الفليزر :
الخضروات :
بطاطس اصابع 
بطاطس حلقات 
بصل مفروم الكمية المفضلة
فاصوليا مقطعة 
ثوم 
طماطم 
كوسة مكعبات 
ليمون صحيح 
فلفل رومي الوان او اخضر بس
سلق
سبانخ
بامية 
ملوخية 
بسلة 
جزر مكعبات 
قلقاس مكعبات 
قرنبيط 
خل 
ملح
ماء ساخن 
ماء مثلج 

الطريقة :
1-البطاطس:
 اضع ماء علي النار يسخن واضع في الحلة خل والملح وانزل الاصابع واتركها 3دقائق واخرجها في ماء مثلج 3دقايق وانشرها علي فوطة نظيفة واتركها تبرد تماما وتنشف من الماء اضع عليها طبقة من الزيت واخزنها في اكياس واغلقها .

 الحلقات نفس الطريقة بالظبط في نفس الماء واطلعهاعلي الماء المثلج دقيقة واقوم بعمل نفس الخطوات في التخزين يدخلم الفليزر بالكميات الي هتحتاجيها ويطلع من الفليزر علي التحمير مباشرة .

3- البسلة والجزر:
 اضع القليل من الملح عليهم وانزلهم علي ماء ساخن تغلي واطلعها علي ماء مثلج 3دقايق وانشرها علي فوطة يبردم وينشفم من الماء واقسمهم علي الاكياس تدخل الفليزر ولو استخدمت  تستخدم مثلجة متفكش .

 ممكن لو حابة اخزن جزرمسلوق لوحدة بنفس الطريقة  في اكياس بالكميات المناسبة لاستخدامة للعصائر والمربات والكيكات الي حابة تستخدمية بيه استخدمية .

4-الكوسة :
اقوم بانزالها علي ماء ساخن 3دقائق واخرجها علي ماء مثلج 3دقائق واقوم بنشرة علي فوطة واقوم بتجفيفة ويبرد واخزنة في اكياس بنفس الطريقة .

5-  القرنبيط :
اقوم بتقطيعها وردات اضع في الماء ملح يسخن انزل القرنبيط 3دقايق واخرجها علي ماء مثلج 3دقايق وتنشف وتبرد تماما اضعها في اكياس في الفليزر .

6- الطماطم :
اقوم بعصر الطماطم مع بصلة واخلطهم وانزلهم علي حلة علي النار وزيت واسبكها واخزنها في اكياس بعد ان تهدء تماما .

7- البصل :
اقوم بتتبيل البصل عادي خالص بالملح والفلفل والزيت يدبل كويس ويغير لون بسيط واطفي عليه واخزنة عادي واستخدم منة .

8- الثوم :
اضع الثوم في كبة افرمة مع ملح شوية كويسين والقليل من الزيت واضعة في برطمان واقوم باستخدامة في الوقت الي احتاجة .

9- الفاصوليا :
اقوم بتشويحها علي النار في الزيت لمدة 10 دقايق واتركها تهدء واقوم بتخزينها .

10- القلقاس :
اقوم بتقسيرة وتقطيعة وانشرة واخزنة في اكياس علي طول .

11- السلق :
اخد الورق وانزلة علي النار مع ثوم وزيت واقوم بتحمير الثومة واتركة يبرد واقسمة واخزنة حسب الحاجة او افرمة واضعة في برطمان واضعة في الثلاجة .

12- الفلفل الرومي :
اقطعة اصابع واضعة في اكياس واخزنة في الفليزر 

13- الليمون :
الليمون لية طرقتين يا اما يتخزن في اكياس في الفليزر او في برطمان زجاج واضع الليمون واغطية بالماء واضعة في الثلاجة .

14- الكرنب :
اقوم بسلقة وتقطيعة ورصة ورقات علي بعض الكمية المناسبة في اكياس وع الفليزر ويبرد خالص .

15- السبانخ:
اقوم بعمل السبانخ علي النار بالطريقة التقليدية العادية بدون وضع عصير طماطم واتركة يبرد واخونة في اكياس يخرج مثلج علي الصلصة ع طول .

16- البامية :
اقوم بتقميع البامية بدون شقها من المنتصف واضعها في ماء يغلي الماء هيبطل غليان اتركها تغلي تاني واجيب ماء مثلح واضع فيه مصفاه شبكة وانشا البامية وانزلها  علي الماء المثلج 3دقايق اصفيها بالمصفاه واتركها تبرد وتنشف تماما واضعها في اكياس في الفليزر .

17- الملوخية :
طبعا اخرط الملوخية احطها في بولة وانزل عليها ماء وحدة وحدة لغايه متبقا زي العجينة افرزها بالكميات المناسبة في الفليزر .

*لو عاوزة تحتفظي باي فاكهة او خضروات في الثلاجة قومي بوضعهم في علب بلاستيك وعليها ورق مطبخ واغلقيها جيدا وهتفضل زي مهيا لو خضار او فاكهة او خضروات خضراء .

ملحظاتي :
لازم كل الخضار يستعمل وهو مثلج ولا يصلح فكة من الثلج واستعمالة ولا يصلح فكة وتفريزة مرة اخري .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top