طاجن ارز باللحمة المفرومة
المقادير :
3كوب ارز
3كوب ونصف ماء
1/2 كيلو لحمة مفرومة
جزر مبشور
فلفل اخضر رومي
بصل
ملعقة كبيرة كاري
ملعقة كبيرة كركم
ملعقة كبيرة سمنة
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار وانزل اللحمة واقوم بتقليبها مع تغيير لونها واعطيها ملح وفلفل اسود مع التقليب المستمر .
2- انزل البصل مع التقليب انزل الكركم والكاريمع التقليب حتي يصبح البصل مدبل تماما وممتزج بالللحمة .
3- انزل الفلفل الرومي وادبلة مع االلحمة والبصل واطفي وانزل الارز والجزر واضع ملح الارز واقلبهم جيدا .
4- انزل المقادير في الطاجن وانزل الماء واظبط الملح اهم حاجة واغطيها بفويل وادخلها الفرن لتمام النضج .
المقادير :
3كوب ارز
3كوب ونصف ماء
1/2 كيلو لحمة مفرومة
جزر مبشور
فلفل اخضر رومي
بصل
ملعقة كبيرة كاري
ملعقة كبيرة كركم
ملعقة كبيرة سمنة
ملح
فلفل اسود
الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار وانزل اللحمة واقوم بتقليبها مع تغيير لونها واعطيها ملح وفلفل اسود مع التقليب المستمر .
2- انزل البصل مع التقليب انزل الكركم والكاريمع التقليب حتي يصبح البصل مدبل تماما وممتزج بالللحمة .
3- انزل الفلفل الرومي وادبلة مع االلحمة والبصل واطفي وانزل الارز والجزر واضع ملح الارز واقلبهم جيدا .
4- انزل المقادير في الطاجن وانزل الماء واظبط الملح اهم حاجة واغطيها بفويل وادخلها الفرن لتمام النضج .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق