--> طريقة عمل طاجن ارز باللحمة والكركم - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / طاجن ارز باللحمة المفرومة / طواجن / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل طاجن ارز باللحمة والكركم

طاجن ارز باللحمة المفرومة 

المقادير :
3كوب ارز 
3كوب ونصف ماء 
1/2 كيلو لحمة مفرومة 
جزر مبشور 
فلفل اخضر رومي 
بصل 
ملعقة كبيرة كاري 
ملعقة كبيرة كركم 
ملعقة كبيرة سمنة 
ملح 
فلفل اسود

الطريقة :
1- اضع طاسة علي النار وانزل اللحمة واقوم بتقليبها مع تغيير لونها واعطيها ملح وفلفل اسود مع التقليب المستمر .

2- انزل البصل مع التقليب  انزل الكركم والكاريمع التقليب حتي يصبح البصل مدبل تماما وممتزج بالللحمة .

3- انزل الفلفل الرومي وادبلة مع االلحمة والبصل  واطفي وانزل الارز والجزر واضع ملح الارز واقلبهم جيدا .

4- انزل المقادير في الطاجن وانزل الماء واظبط الملح اهم حاجة واغطيها بفويل وادخلها الفرن لتمام النضج .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top