كيكة الرمان
المقادير :
شربات الرمان :
2كوب عصير رمان
2كوب سكر
كوب فصوص الرمان
عصير نصف ليمونة
الكيكة :
3كوب دقيق
رشة ملح
باكو بيكينج بودر
5بيضات
فانيليا
كوب ونصف سكر
كوب ونصف عصير رمان
ملعقة كبيرة لون احمر طبيعي
ملعقة كبيرة خل
3/4 كوب سمنة
الطريقة :
1- اضع علي النار عصير الرمان والرمان والسكر والليمون واتركهم يغلو ربع ساعة واتركة يهدء .
2- في بولة انزل الدقيق والبيكينج بودر والملح واقلبهم وفي الخلاط اضع البيض والسكر والسمنة وعصير الرمان واللون الاحمر والخل والفانيليا .
3- اخلطهم جيدا حتي يذوب السكر واقوم بانزالة علي الدقيق واقوم بخلطهم جيدا حتي يختفي الدقيق وادهن صنية سمنة وانزلة وادخلة الفرن .
4- تدخل الفرن علي درجة حرارة 180درجة حتي تمام النضج تستوي اطفي واتركها داخل الفرن وافتح الباب فتحة بسيطة وبعدين اخرجها .
5- تخرج وتهدا خالص واقوم بتقطيعها واقوم بتسقيتها بشربات الرمان بالملعقة حتي تتشرب الشربات مش لازم كلو .
المقادير :
شربات الرمان :
2كوب عصير رمان
2كوب سكر
كوب فصوص الرمان
عصير نصف ليمونة
الكيكة :
3كوب دقيق
رشة ملح
باكو بيكينج بودر
5بيضات
فانيليا
كوب ونصف سكر
كوب ونصف عصير رمان
ملعقة كبيرة لون احمر طبيعي
ملعقة كبيرة خل
3/4 كوب سمنة
الطريقة :
1- اضع علي النار عصير الرمان والرمان والسكر والليمون واتركهم يغلو ربع ساعة واتركة يهدء .
2- في بولة انزل الدقيق والبيكينج بودر والملح واقلبهم وفي الخلاط اضع البيض والسكر والسمنة وعصير الرمان واللون الاحمر والخل والفانيليا .
3- اخلطهم جيدا حتي يذوب السكر واقوم بانزالة علي الدقيق واقوم بخلطهم جيدا حتي يختفي الدقيق وادهن صنية سمنة وانزلة وادخلة الفرن .
4- تدخل الفرن علي درجة حرارة 180درجة حتي تمام النضج تستوي اطفي واتركها داخل الفرن وافتح الباب فتحة بسيطة وبعدين اخرجها .
5- تخرج وتهدا خالص واقوم بتقطيعها واقوم بتسقيتها بشربات الرمان بالملعقة حتي تتشرب الشربات مش لازم كلو .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق