--> حلقة نجلاء الشرشابي 27/12/2017 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home حلقات على قد الايد / حلقة انهاردا / على قد الايد / نجلاء الشرشابى

حلقة نجلاء الشرشابي 27/12/2017

سلطة باذنجان بالخل والثوم 



المقادير :

باذنجان رومي 

فلفل رومي 

بطاطس 

فلفل حار 

ثوم 

خل 

بقدونس 

عصير ليمون 

كمون ناعم 

ملح 


الطريقة :

1- اقوم بتقطيع الباذنجان حلقات واقوم برشها بالملح وتبطينها بالدقيق واقوم بقليتها وتقطيع البطاطس اصابع واقليها واقلي الفلفل الحار والرومي .


2- في بولة اقوم بوضع الثوم والليمون والخل والملح والكمون واقلبهم جيدا وفي بولة كبيرة اضع البطاطس والفلفل والباذنجان وانزل عليهم بالخلطة واقلبهم براحة واقدمها .

طاجن كوسة باللحمة المفرومة 

المقادير :
كوسة 
لحمة مفرومة 
بصل 
ثوم 
جزر مبشور 
عصير طماطم 
سمنة 
ملح
فلفل 
قرفة 
زنجبيل 

الطريقة :
1- في طاسة علي النار اضع السمنة تسيح انزل اللحمة واقوم بتسويتها انزل الملح والفلفل والقرفة والجنزبيل .

2- اقوم بوضع البصل وادبلة معها انزل الجزر وادبلة واقوم بانزال عصير الطماطم وعندما يصبح نص تسبيكة انزل الثوم وتقليبة واطفي .

3- اقوم بتقطيع الكوسة حلقات انزلها الطاجن وعليها الخلطة المتسبكة واقوم بتقليبهم و بتغطيتها وادخالها الفرن لتكملة التسوية .

عجة سبانخ

المقادير :
سبانخ
بصل 
ثوم مفروم
1/2 كوب دقيق 
5بيضات 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
1/2 كوب لبن 
بقدونس 
شبت 
كزبرة 
2ملعقة كبيرة بقسماط
زيت 
شطة ناعمة 
ملح
فلفل اسود

الطريقة:
1- في طاسة علي النار اضع زيت يسخن انزل البصل وادبلة وانزل الثوم واصفرهم وانزل السبانخ واقلبهم وادبلهم .

2- انزل الخضرة كلها وملح وفلفل وشطة وادبلهم مع السبانخ واطفي وفي بولة انزل الدقيق والبيض واللبن والبقسماط والبيكينج بودر واقلبهم .


3- اخلط كل الخليط مع بعض واقلبهم وادهن قال بيريكس بالزيت وانزل العجة واقوم بوضعها في الفرن لتمام النضج .

مشبك بدقيق السميد

المقادير :
كوب دقيق ابيض 
كوب دقيق سميد
كوب نشا 
3ملعقة كبيرة زيت 
فانيليا 
رشة ملح
رشة سكر 
2ملعقة كبيرة خل 
ملعقة كبيرة خميرة فورية 
ماء للعجن
زيت للقلي 
شربات 

الطريقة :
1- في بولة اضع دقيق ابيض وسميد ونشا والزيت والخميرة والخل والملح والسكر والفانيليا واقوم بتقليبهم .

2- اقوم بانزال الماء حتي احصل علي عجينة سائلة واتركها في مكان دافيء تختمر ولو تقلت اخففها بالماء .

3- اقوم بتسخين زيت غزير وانزل المشبك وعندما تصبح ناضجة وتصبح باللون الذهبي واقوم بعمل الخليط كلة بنفس الطريقة .


4- انزل كل الكمية في العسل واقوم بوضعة في مصفاة يصفي الشربات الزائد واقدمة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top