سلطة باذنجان بالخل والثوم
المقادير :
باذنجان رومي
فلفل رومي
بطاطس
فلفل حار
ثوم
خل
بقدونس
عصير ليمون
كمون ناعم
ملح
الطريقة :
1- اقوم بتقطيع الباذنجان حلقات واقوم برشها بالملح وتبطينها بالدقيق واقوم بقليتها وتقطيع البطاطس اصابع واقليها واقلي الفلفل الحار والرومي .
2- في بولة اقوم بوضع الثوم والليمون والخل والملح والكمون واقلبهم جيدا وفي بولة كبيرة اضع البطاطس والفلفل والباذنجان وانزل عليهم بالخلطة واقلبهم براحة واقدمها .
طاجن كوسة باللحمة المفرومة
المقادير :
كوسة
لحمة مفرومة
بصل
ثوم
جزر مبشور
عصير طماطم
سمنة
ملح
فلفل
قرفة
زنجبيل
الطريقة :
1- في طاسة علي النار اضع السمنة تسيح انزل اللحمة واقوم بتسويتها انزل الملح والفلفل والقرفة والجنزبيل .
2- اقوم بوضع البصل وادبلة معها انزل الجزر وادبلة واقوم بانزال عصير الطماطم وعندما يصبح نص تسبيكة انزل الثوم وتقليبة واطفي .
3- اقوم بتقطيع الكوسة حلقات انزلها الطاجن وعليها الخلطة المتسبكة واقوم بتقليبهم و بتغطيتها وادخالها الفرن لتكملة التسوية .
عجة سبانخ
المقادير :
سبانخ
بصل
ثوم مفروم
1/2 كوب دقيق
5بيضات
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
1/2 كوب لبن
بقدونس
شبت
كزبرة
2ملعقة كبيرة بقسماط
زيت
شطة ناعمة
ملح
فلفل اسود
الطريقة:
1- في طاسة علي النار اضع زيت يسخن انزل البصل وادبلة وانزل الثوم واصفرهم وانزل السبانخ واقلبهم وادبلهم .
2- انزل الخضرة كلها وملح وفلفل وشطة وادبلهم مع السبانخ واطفي وفي بولة انزل الدقيق والبيض واللبن والبقسماط والبيكينج بودر واقلبهم .
3- اخلط كل الخليط مع بعض واقلبهم وادهن قال بيريكس بالزيت وانزل العجة واقوم بوضعها في الفرن لتمام النضج .
مشبك بدقيق السميد
المقادير :
كوب دقيق ابيض
كوب دقيق سميد
كوب نشا
3ملعقة كبيرة زيت
فانيليا
رشة ملح
رشة سكر
2ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ماء للعجن
زيت للقلي
شربات
الطريقة :
1- في بولة اضع دقيق ابيض وسميد ونشا والزيت والخميرة والخل والملح والسكر والفانيليا واقوم بتقليبهم .
2- اقوم بانزال الماء حتي احصل علي عجينة سائلة واتركها في مكان دافيء تختمر ولو تقلت اخففها بالماء .
3- اقوم بتسخين زيت غزير وانزل المشبك وعندما تصبح ناضجة وتصبح باللون الذهبي واقوم بعمل الخليط كلة بنفس الطريقة .
4- انزل كل الكمية في العسل واقوم بوضعة في مصفاة يصفي الشربات الزائد واقدمة .
المقادير :
باذنجان رومي
فلفل رومي
بطاطس
فلفل حار
ثوم
خل
بقدونس
عصير ليمون
كمون ناعم
ملح
الطريقة :
1- اقوم بتقطيع الباذنجان حلقات واقوم برشها بالملح وتبطينها بالدقيق واقوم بقليتها وتقطيع البطاطس اصابع واقليها واقلي الفلفل الحار والرومي .
2- في بولة اقوم بوضع الثوم والليمون والخل والملح والكمون واقلبهم جيدا وفي بولة كبيرة اضع البطاطس والفلفل والباذنجان وانزل عليهم بالخلطة واقلبهم براحة واقدمها .
طاجن كوسة باللحمة المفرومة
المقادير :
كوسة
لحمة مفرومة
بصل
ثوم
جزر مبشور
عصير طماطم
سمنة
ملح
فلفل
قرفة
زنجبيل
الطريقة :
1- في طاسة علي النار اضع السمنة تسيح انزل اللحمة واقوم بتسويتها انزل الملح والفلفل والقرفة والجنزبيل .
2- اقوم بوضع البصل وادبلة معها انزل الجزر وادبلة واقوم بانزال عصير الطماطم وعندما يصبح نص تسبيكة انزل الثوم وتقليبة واطفي .
3- اقوم بتقطيع الكوسة حلقات انزلها الطاجن وعليها الخلطة المتسبكة واقوم بتقليبهم و بتغطيتها وادخالها الفرن لتكملة التسوية .
عجة سبانخ
المقادير :
سبانخ
بصل
ثوم مفروم
1/2 كوب دقيق
5بيضات
ملعقة كبيرة بيكينج بودر
1/2 كوب لبن
بقدونس
شبت
كزبرة
2ملعقة كبيرة بقسماط
زيت
شطة ناعمة
ملح
فلفل اسود
الطريقة:
1- في طاسة علي النار اضع زيت يسخن انزل البصل وادبلة وانزل الثوم واصفرهم وانزل السبانخ واقلبهم وادبلهم .
2- انزل الخضرة كلها وملح وفلفل وشطة وادبلهم مع السبانخ واطفي وفي بولة انزل الدقيق والبيض واللبن والبقسماط والبيكينج بودر واقلبهم .
3- اخلط كل الخليط مع بعض واقلبهم وادهن قال بيريكس بالزيت وانزل العجة واقوم بوضعها في الفرن لتمام النضج .
مشبك بدقيق السميد
المقادير :
كوب دقيق ابيض
كوب دقيق سميد
كوب نشا
3ملعقة كبيرة زيت
فانيليا
رشة ملح
رشة سكر
2ملعقة كبيرة خل
ملعقة كبيرة خميرة فورية
ماء للعجن
زيت للقلي
شربات
الطريقة :
1- في بولة اضع دقيق ابيض وسميد ونشا والزيت والخميرة والخل والملح والسكر والفانيليا واقوم بتقليبهم .
2- اقوم بانزال الماء حتي احصل علي عجينة سائلة واتركها في مكان دافيء تختمر ولو تقلت اخففها بالماء .
3- اقوم بتسخين زيت غزير وانزل المشبك وعندما تصبح ناضجة وتصبح باللون الذهبي واقوم بعمل الخليط كلة بنفس الطريقة .
4- انزل كل الكمية في العسل واقوم بوضعة في مصفاة يصفي الشربات الزائد واقدمة .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق