--> طريق عمل الجبنة الرومي الاصلية - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home اجبان / الجبنة الرومي الاصلية / المطبخ / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريق عمل الجبنة الرومي الاصلية

الجبنة الرومي الاصلية 

المقادير :
4لتر لبن بقري او جاموسي طازج
4سم منفحة 
نقط من العصير الليمون 
ملح حسب الرغبة 
لون اصفر صحي 

الطريقة :
1- اقوم بتدفئة اللبن علي النار اول ميدفا زي دمعة العين واقوم بوضع المنفحة واللون الطبيعي واقلبهم واطفي واغطي عليها واتركها حتي تصبح مجبنة مسكة .

2- احذري عند وضع اللون حسب ميكون اللون المناسب بعد ذلك اقوم بوضع الملح واقلبها وارجعها علي نار هادئة جدا  تاني ممكن استخدم شياطة عشان الجبنة متتلسعش .

3- اقلب فيها حتي تصبح قطع صغيرة فتافيت كده اول ملمسها وتكون ناشفة اطفي عليها ولازم تكون نشفت وبعدين اصفيها علي شاشة واضع تحتها مصفاة وطبق واتركها تتصفا تماما من الشرش .

4- وبعد منزعها اعصرها كويس عشان اتاكد ان الشرش كلة اتصفا تماما انزلها في اش شكل دائري وهيا بالشاشة واضع عليها تقل عشان تاخد شكل القرص الدائري واتركها يومين وادخلها الثلاجة ليلة كاملة .

5- لو حبيتي تكون جبنة قديمة ادهني سطح الجبنة بالزيت الزيتون وامسحها بالملح كلويس كلها والفها بالشاش كويس جدا وامسح علي الشاش بزيت الزيتون كويس جدا من الاعلي والاسفل واضعها في برطمان نظيف محكم الغلق .

6- احفظها في الثلاجة وتابعيها من الوقت للتاني هيا بتعد 3شهور تتعتق او تقدم لو لحظتي عليها عفونة ده مر طبيعي بقطنة مغموسة بالخل وامسحي العفونة ولو مش حبة تخليها قديمة تتقطع وتتاكل علي طول .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top