--> طريقة عمل كشري بالسجق - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / علي قد الايد / كشري بالسجق / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل كشري بالسجق

كشري بالسجق 

المقادير :
عدس بجبة منقوع ليلة كاملة 
حمص منقوع ليلة كاملة ومسلوق
مكرونة مسلوقة 
فلفل حار 
فلفل رومي 
شعرية 
بصل 
سجق
ارز
زيت
ثوم 
خل
عصير طماطم 
عصير ليمون 
بصل محمر 
ملح
فلفل اسود
كمون 

الطريقة :
1- اقوم بوضع حلة علي النار اضع زيت وبصل واحمرها وانزل العدس والماء والكمون واقوم بتسويتة .

2- اقوم بتحمير الشعرية وانزل الارز واقلبهم مع بعض وانزلهم علي العدس بعد تسويتة واظبط الملح والماء واتركهم يتشرب الماء .

3- طاسة علي النار اضع زيت والبصل وادبلة انزل الفلفل الرومي والحار وادبلهم وانزل السجق يدخل في السوا وانزلة علي الارز والعدس واقلبهم واتركهم يتسوا سوا كامل .

4- حلة علي النار اضع الزيت والبصل واحمرة وانزل الثوم واشوحهم مع البصل واقوةم بانزال العصير واضع ملح وفلفل وكمون وخل واتركها تتسبك .

5- اقوم بعمل الدقة اضع في بولة او كوب ثوم مفروم واضع خل وعصيرليمون وملح وفلفل وكمون وماء واقلبهم جيدا .

6- في طبق اقوم بوضع المكرونة والارز بالعدس والشعرية واضع علي الوجة الصلصة والبصل المحمر والصلصة واستخدم الدقة حسب الحاجة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top