عجينة الملفية
المقادير :
3كوب دقيق
2ملعقة كبيرة خل
3ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
ماء للعجن
ربع كيلو زبدة للفرد
المقادير :
3كوب دقيق
2ملعقة كبيرة خل
3ملعقة كبيرة زيت
رشة ملح
ماء للعجن
ربع كيلو زبدة للفرد
الطريقة :
1- في العجان وانزل الدقيق والملح والزيت والخل واعجن بالماء حتي تصبح عجينة طرية اغطيها واتركها نصف ساعة لترتاح .
2- افردها مستطيل وابشر عليها الزبدة وتكون متلجة ابشرها كلها واطبق العجينة لتصبح مربعة اغطيها وادخلها الثلاجة وارجع افردها تاني واطبقها نفس التطبيقة .
3- ادخلها الثلاجة وهكذا حتي اقوم بفردها وتطبيقها 4مرات وبعد ذلك افردها واقوم بتقسيمها لعمل الدنش او الباتية او الكرواسون او جاتوهات الملفية .
4- اقوم باخذ قطعة مستطيلة واضعها في صنية اقوم بتغزيرها بالشوكة واضع فوقها صنية نفس المقاس ادخلها فرن سخن علي 180 درجة لتمام السوا .
4- اقوم باخذ قطعة مستطيلة واضعها في صنية اقوم بتغزيرها بالشوكة واضع فوقها صنية نفس المقاس ادخلها فرن سخن علي 180 درجة لتمام السوا .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق