--> طريقة عمل المحوجة - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المحوجة / المطبخ / حلويات / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل المحوجة

المحوجة 

المقادير :
2كوب دقيق 
كوب زيت 
نصف كوب سكر 
ملعقة كبيرة عسل اسود
ملعقة صغيرة بيكينج بودر 
ملعقة كبيرة سمسم 
ملعقة كبيرة حبة البركة 
2ملعقة كبيرة حلبة 
نصف كوب ماء 
رشة ملح

الطريقة :
1- في بولة اضع الزيت السكر والعسل والبيكينج بودر والسمسم وحبة البركة والحلبة واقل من نص كوباية الماء واقلبهم كويس جدا .

2- اضع علي الدقيق رشة الملح واقلبهم وانزلهم علي الخليط واعجن وانزل باقي الماء واعجن حتي يتم التماسك وتصبح عجينة طرية خالص .

3- ادهن قالب زيت كويس وانزل الخليط وافردها بايدي مبللة بالماء وادخلها الفرن لتمام النضج فرن سخن علي 180 درجة لمدة ربع ساعة .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top