--> طريقة عمل زنجر برجرالمقرمش - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / دواجن وطيور / زنجر برجرالمقرمش / علي قد الايد / نجلاء الشرشابي

طريقة عمل زنجر برجرالمقرمش

زنجر برجرالمقرمش

المقادير :
اوراك مخلية بانية
1/2 ملعقة صغيرة ثوم بودر
1/2 ملعقة صغيرة بصل بودر 
1/2 ملعقة صغيرة بابريكا 
1/2 ملعقة صغيرة بهارات لحمة
1/2 ملعقة صغيرة مستردة
1/2 ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة كبيرة صويا صوص
2ملعقة كبيرة خل
ملعقة صغيرة ملح
للقشرة الخارجية :
كوب نشا 
1-3 كوب نشا 
ملعقة كبيرة بيكينج بودر 
زيت غزير للقلي 
2بيضة 
4ملعقة كبيرة لبن 
كيزر 
بطاطس محمرة 
بصل شرائح
طماطم شرائح
خس -كرنب 
كاتشاب 
مايونيز
جبنة مثلثات 

الطريقة :
1- في بولة اضع الثوم والبصل والبابريكا والمستردة ووالبهارات والفلفل والملح والصويا صوص وخل واقوم بخلطهم جيدا .

2- اقوم بتقسيم الاوراك الي 4اجزاء واضعهم في الخلطة واغطيهم واتركهم في الثاجة لتاني يوم واطلعهم يبردم تماما .

3- اضع في بولة الدقيق والبيكينج بودر والنشا  واضع رشة ملح ورشة فلفل وباقي البهارات الي في الخلطة رشات بسيطة فقط .

4- اقوم بضرب البيض مع اللبن والملح والفلفل واقوم بوضع قطعة قطعة اضع في البيض واغطيها بالدقيق وانزلها البيض تاني واغطيها تاني بالدقيق ولازم تتغطا كويس بالدقيق واتركها علي جنب في طبق .

5- اقوم بعمل كل الكمية بنفس الطريقة واقوم بتسخين الزيت وانزل قطع الدجاج واحدة واحخدة في الزيت واغطيهم واهدي النار واقوم بملاحظتهم حتي يصبح باللون الذهبي اقوم بتقليبهم حتي كل الكمية تاخذ نفس اللون من الامام وةالخلف واطلعهم علي ورق مطبخ .

6- اسنخدم الكيزر واقوم بفتحة اضع الجبنة المثلثات والدجاج والكاتشاب والمايونيز والخضار واغلقة واقدمة مع البطاطس والف هنا .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top