بودرة التحويجة (القرطاس)
المقادير :
1/4 كيلو حلبة حصي
3ملعقة كبيرة سمسم
3ملعقة كبيرة كركم
3ملعقة كبيرة ينسون
3ملعقة كبيرة كراوية
4ملعقة كبيرة نشا
2ملعقة كبيرة محلب بودرة
3ملعقة كبيرة شمر
جوز هند
الطريقة :
1- اقوم بتنقية الحلبة واقوم بغسلها جيدا واغير المية كذا مرة حتي تصبح نظيفة جدا .
2- اقوم بوضع الحلبة علي صنية مفرودة واضعها في الهواء حتي تجف تماما وانقيها مرة اخري لازم تكون نظيفة جدا .
3- اقوم بتحميص الحلبة علي النار واقوم بفرمها بعد متبرد تماما واقوم بتحميص الشمر وبعده احمص الينسون واحمص الكراوية واقوم بطخنهم جميعا .
4- اقوم بوضع كل المكونات علي بعض في بولة وانزل النشا والكركم والسمسم والجوز الهند واقوم بتخزينها في برطمانات نظيفة ومحكمة الغلق وتكون جاهزة علي العمل علي طول .
المقادير :
1/4 كيلو حلبة حصي
3ملعقة كبيرة سمسم
3ملعقة كبيرة كركم
3ملعقة كبيرة ينسون
3ملعقة كبيرة كراوية
4ملعقة كبيرة نشا
2ملعقة كبيرة محلب بودرة
3ملعقة كبيرة شمر
جوز هند
الطريقة :
1- اقوم بتنقية الحلبة واقوم بغسلها جيدا واغير المية كذا مرة حتي تصبح نظيفة جدا .
2- اقوم بوضع الحلبة علي صنية مفرودة واضعها في الهواء حتي تجف تماما وانقيها مرة اخري لازم تكون نظيفة جدا .
3- اقوم بتحميص الحلبة علي النار واقوم بفرمها بعد متبرد تماما واقوم بتحميص الشمر وبعده احمص الينسون واحمص الكراوية واقوم بطخنهم جميعا .
4- اقوم بوضع كل المكونات علي بعض في بولة وانزل النشا والكركم والسمسم والجوز الهند واقوم بتخزينها في برطمانات نظيفة ومحكمة الغلق وتكون جاهزة علي العمل علي طول .
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق