--> طريقة عمل بودرة التحويجة (القرطاس) - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home المطبخ / بودرة التحويجة (القرطاس) / علي قد الايد / نجلاء الشرشابى

طريقة عمل بودرة التحويجة (القرطاس)

بودرة التحويجة (القرطاس)

المقادير :
1/4 كيلو حلبة حصي 
3ملعقة كبيرة سمسم 
3ملعقة كبيرة كركم 
3ملعقة كبيرة ينسون 
3ملعقة كبيرة كراوية 
4ملعقة كبيرة نشا 
2ملعقة كبيرة محلب بودرة 
3ملعقة كبيرة شمر 
جوز هند

الطريقة :
1- اقوم بتنقية الحلبة واقوم بغسلها جيدا واغير المية كذا مرة حتي تصبح نظيفة جدا .

2- اقوم بوضع الحلبة علي صنية مفرودة واضعها في الهواء حتي تجف تماما وانقيها مرة اخري لازم تكون نظيفة جدا .

3- اقوم بتحميص الحلبة علي النار واقوم بفرمها بعد متبرد تماما واقوم بتحميص الشمر وبعده احمص الينسون واحمص الكراوية واقوم بطخنهم جميعا .

4- اقوم بوضع كل المكونات علي بعض في بولة وانزل النشا والكركم  والسمسم والجوز الهند واقوم بتخزينها في برطمانات نظيفة ومحكمة الغلق وتكون جاهزة علي العمل علي طول .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top