--> حلقة فاطمه ابو حاتي | العزومه يوم 14/8/2018 - فتكات اون لاين

مطبخ حلا

مطبخ حلا
Home العزومه / فاطمه ابو حاتى

حلقة فاطمه ابو حاتي | العزومه يوم 14/8/2018

 شوربة السمك 

المقادير :
عظم سمك فيلية
بصلة ارباع
طماطم ارباع
ملح
فلفل اسود
قشر جمبري
راس الجمبري
كمون
رشة حبهان
ورق لورا
كرفس
جزر
2فص ثوم

الطريقة :
1- في حلة علي النار اضع زيت انزل البصل والطماطم والجزر والجمبري عضم السمك والكرفس والثوم ووورق اللورا والحبهان والملح والفلفل والكمون وانزل مية .
2- اغطي الحلة واتركها حتي تصبح جاهزة .
3- بعد كده هصفي الشوربة افصلها عن كل المكونات الموجوده فيها عشان اعمل بيها شوربة السي فوود. ( طريقة عمل شوربة السى فود بشوربة السمك )

شوربة السي فوود

المقادير :
كيلو جمبري مقشر
سمك قطع
اصابع كابوريا 
سبيط
كريمة طهي
ملعقة زيت او زبدة 
شوربة السمك ساخنة

الطريقة :
1- حلة علي النار انزل فيها الزيت او الزبدة تسخن انزل الجمبري مغسول ومتنظف هو وكل المكونات التانية انزل الكابوريا والسبيط  واقلبهم ياخدو لون بس .


2- انزل شوربة السمك ساخنة( طريقة عمل شوربة السمك ) واتركها تغلي انزل قطع السمك واشوف الملح اخبارة اي وهيا غلوة واحده بس واضيف الكريمة واطفي علي طول .

شيش كباب السمك 

المقادير :

تتبيلة الشيش :
ربع كيلو فلفل رومي وحامي
راس ثوم
1/2 كوب خل
1/2 كوب عصير ليمون
ملعقة كبيرة كمون
2ملعقة كبيرة ملح
ملعقة كبيرة كسبرة ناشفة

الشيش :
كيلو سمك فيلية مكعبات
ملعقة كبيرة مستردة
استكس
فلفل الوان مربعات
بصل مربعات

الطريقة :
التتبيلة :
1- في الخلاط او الكبة اضع كل المكونات مع بعض واقوم بخلطها ووضعها في برطمان في الثلاجة لحين الاستخدام .

2- اخذ جزء من التتبيلة وانزل عليهم المستردة وانزل قطع الفيلية فيها واقلبهم مع بعض واغطيهم واتركهم ساعتين في التتبيلة في الثلاجة .

3- اجيب الاستكس واحط فلفل وبصل وقطعة فيلية وهكذا حتي احصل علي كل الكمية في اعواد الاستكس  واتركها نص ساعة كمان .


4- ابدء اسخن طاسة فيها القليل من الزيت واضع علي الشيش زيت بردو بسيط وانزل الشيش الطاسة ولازم الطاسة تكون سخنة جدا جدا عشان الفيلية ميلزقش ويلم معانا ع طول .

 الارز الصيادية 

المقادير :
2كوب ارز مصري
بصل مكعبات
2فص ثوم مفروم
2كوب ماء او شوربة السمك
ملعقة كبيرة سكر
ملعقة كبيرة كمون
4ملعقة كبيرة زيت
ملح

الطريقة :
1- حلة علي النار اضع الزيت يسخن انزل البصل  واقلبة حتي يصبح باللون البني وانزل عليها السكر واقلبهم كويس وانزل الثوم وتقلبتين رائحة تظهر وانزل المية .


2- بعد متغلي المية هنزل الملح والكمون والارز واغطي عليه واسيبة يغلي يتشرب المية خالص اغطي علية واسيبة يستوي خالص .

اقرأ أيضا:

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق

اللحوم

اللحوم
to Top